avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA nu difera de intreprinderea individuala?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA nu difera de intreprinderea individuala?

Buna ziua,

Am cautat pe net diferenta dintre PFA si II si nu am gasit niciuna. Chiar nu este nici o deosebire intre cele doua? Mi se pare umpic ciudat :-/
Cel mai recent răspuns: Concordis , utilizator 21:32, 3 Iulie 2013
Una din diferente este la art. 27 din OUG 44/2008 alin 3 si 4
ARTICOLUL 27
(1) Întreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale isi inceteaza activitatea si este radiat din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acestuia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.
(3) În cazul prevazut la alin. (1) lit. a) mostenitorii pot continua intreprinderea, daca isi manifesta vointa, printr-o declaratie autentica, in termen de 6 luni de la data dezbaterii succesiunii. Cand sunt mai multi mostenitori, acestia isi vor desemna un reprezentant, in vederea continuarii activitatii economice ca intreprindere familiala.
(4) Dispozitiile art. 11–13 se aplica in mod corespunzator. Activitatea va putea fi continuata sub aceeasi firma, cu obligatia de mentionare in cuprinsul acelei firme a calitatii de succesor.
Am citit undeva ca si PFA-ul poate fi preluat de altcineva. Oricum, spuneati ca aceasta este una din diferente. Mai sunt si altele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere ii MaraTeodora MaraTeodora Buna ziua, ce acte trebuiesc pentru a inchide un ii in cazul in care cel care a deschis acesta este decedat? Si care ar fi institutile la care trebuie anuntate? (vezi toată discuția)
Inchidere si radiere intreprindere individuala vasilelacramioara vasilelacramioara ce documente se intocmesc pentru a inchide si radia o Intreprindere Individuala (vezi toată discuția)
Suspendare activitate intreprindere individuala -motiv deces titular. aninego aninego As dori sa stiu daca se poate face suspendare activitate II la Registrul comertului pina se obtine anexa24 (deschiderea succesiunii) de la Starea ... (vezi toată discuția)