Ce se intampla cu un creditor care depune sau nu depune o declaratie de creanta la o societate comerciala pe actiuni supusa reorganizarii judiciare pe Legea 85? Unde scrie exact sanctiunea pentru cel care nu depune declaratia de creanta in termenul legal sau o depune ulterior deoarece nu a fost informat de catre administratorul judiciar? Daca nu a fost informat in termenul legal de catre administratorul judiciar acum dupa 2 ani de zile, dupa ce a fost deja aprobat planul de reorganizare mai poate depune declaratie de creanta? Mai este in termen? Multumesc anticipat.
Raspunsurile le gasiti in Legea 85/2006.
Publicitatea procedurilor de insolventa se face prin Buletinul Insolventei si niciun creditor nu poate invoca faptul ca nu a avut cunostinta de termen.
Buna ziua,
incercati totusi ca urmatorul termen de judecata sa convingeti instatnta, si poate va acepta la masa credala, vb si cu lichidatorul vedeti ce spune si el ,
Succes
Eu am gresit ca nu m-am exprimta cum trebuie. Eu reprezint societatea in reorganizare. Vine la mine dupa trei ani un creditor si vrea sa se inscrie si el la masa credala. Mai este in termen? Creanta nu e prescrisa chiar daca vine dupa trei ani. E aproape prescrisa mai sunt cateva zile.
Buna,
pai are titlu executoriu, din ce data e titlul lui ? Ca sa calculezi prescriptia ?
E investit cu formula executorie ?
Cu ce vine el la masa credala ce acte ?
Daca administratorul judiciar a intrat in posesia actelor prevazute de art. 28 din legea nr. 85/2006 si ma gandesc ca DA, avand in vedere ca societatea este in faza de reorganizare, atunci trebuia sa va notifice conform Codului de procedura civila, si doar in masura in care nu ati fost identificat in lista "furnizorilo neachitati" atunci, procedura notificarii va fi considerata indeplinita prin Buletinul procedurilor de insolventa. Luati legatura cu administratorul judiciar si vedeti daca figurati in lista "furnizorilor neachitati", daca figurati si nu ati fost notificat, consider ca sunteti in termen si in masura sa depuneti DECLARATIE DE CREANTA impotriva averii debitorului. Mult succes!!
Insolventa
c_oana
Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)