avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale executare silita la societate aflata in reorganizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

executare silita la societate aflata in reorganizare

Buna ziua ! Am imprumutat o societate cu suma de 11000 euro, imprumut garantat prin gaj cu depsedare pe un cap tractor si o remorca (gaj fara deposedare). datoria a devenit deja exigibila si nu am de ales decat sa ii execut silit pentru a-mi recupera banii. acum am aflat ca societatea este in reorganizare de ceva timp (reorganizarea este ulterioara datei contractului, nu stiu daca are vreo relevanta) iar persoana care este asociat unic si administrator, a fost revocata din functia de administrator prin hotarare judecatoreasca. nu stiu exact ce se intampla in respectiva societate, situatia fiind foarte incurcata. Pot proceda, in aceasta situatie, la executarea silita? Cunoaste cineva care ar fi tarifele unui executor in Brasov? Si care ar fi durata executarii?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Amalia18_bv , utilizator 14:02, 3 Noiembrie 2010
Pot proceda, in aceasta situatie, la executarea silita?

In aceasta situatie Nu mai puteti in conformitate cu prevederile art 36 din L 85/2006 toate actiunile executare se suspenda .
Trebuie sa va inscreti la masa credala
Sper pt dvs ca trermenul de depunere a declaratiei de creanta sa nu fi expirat
Si care ar fi acel termen? De cand incepe sa curga? de la data procedurii de reorganizare?
potrivit art. 75 din Legea 64/1995 R, administratorul judiciar are obligatia ca imediat dupa deschiderea procedurii sa trimita o notificare tuturor creditorilor prin care sa-i încunostinteze în legatura cu termenul de depunere a declaratiilor de creanta, iar în cauza nu s-a facut dovada notificarii creditorului recurent. Aceasta notificare trebuia facuta individual. eu nu am primit nici o notificare in acest sens. am aflat intamplator ca societatea se afla in reorganizare ! ce pot face?
Termenul limita pana la care se depune declaratia de creanta este stabilit de judecatorul sindic prin sentinta/incheierea de deschidere a procedurii.
In situatia in care dvs nu ati fost in lista creditorilor, pusa la dispozitia administratorului judiciar de catre debitor, se considera ca ati fost notificat de la data publicarii notificarii in Buletinul procedurilor de insolventa ( art. 7 alin3 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei).

Eu va sfatuiesc sa depuneti acum o declaratie de creanta, administratorul judiciar o va analiza si va va notifica daca nu va inscrie. In situatia in care nu va inscrie solicitati instantei repunerea in termenul de depunere a declaratiei si inscrierea la masa credala.

av. Bostina Elena
multumesc de sfat! unde trebuie sa depun declaratie de creanta? la tribunal?la administratorul judiciar? exista un model tip? capul tractor prin care a fost garantat contractul de imprumut (prind deposedare) ramane in posesia mea? actualul administrator sustine ca respectivul cap tractor a fost dat in urmarire la politie! eu nu pot fi acuzata ca am in posesie acel cap tractor, din moment ce mi-a fost incredintat pe baza contractului de imprumut?

Alte discuții în legătură

Va rog .. am nevoie de ajutor in legatura cu situatia rafo O26 O26 Am de recuperat de la RAFO o suma de bani ... telefonic mi s-a transmis ca nu ne putem realiza fata de ei deoarece termenul de inscriere in masa credala a ... (vezi toată discuția)
Faliment Pop Claudia Pop Claudia o firma in faliment cu un bun pe ea adica un cap tractor cand si cum se face vanzarea bunului cine decide acest lucru si cine face evaluarea bunului si cine ... (vezi toată discuția)
Creanta depusa dupa termen Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Ce se intampla cu un creditor care depune sau nu depune o declaratie de creanta la o societate comerciala pe actiuni supusa reorganizarii judiciare pe Legea ... (vezi toată discuția)