avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa de marcat

Sunt expert evaluator ANEVAR. M-am inregistrat ca PFA la RC, cod CAEN 7022, apoi am fost luat in evidenta la Adm Financiara.
Tinand seama de obiectul de activitate, si anume prestari servicii evaluari proprietati imobiliare este obligatorie utilizarea casei de marcat sau e suficient factura si chitanta.
Activitatea de evaluator membru al Asociatia ANEVAR (desi la randul ei membra a Uniunii profesiilor liberale), nu apare pe nicaieri ca profesie liberala care sa benefieze de prevederea expresa a OUG 28/2007 art2 lit h)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: 05Vali63 , utilizator 09:21, 5 Iulie 2013
Ordonanţă de urgenţă nr. 28 din 25/03/1999
privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Art. 1. - (1) Agenţii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii direct către populaţie, pentru care nu este obligatorie emiterea de facturi, sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Art. 2. - (1) Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
a) agenţii economici care realizează venituri totale anuale de până la 100 milioane lei;
b) comerţul şi prestările de servicii cu caracter ambulant, desfăşurate în zone publice ori la domiciliul clientului, pe bază de autorizaţie, precum şi vânzările efectuate prin automatele comerciale;
c) serviciile de alimentaţie publică efectuate în mijloace de transport;
d) vânzarea de pâine şi produse de panificaţie în magazine sau în raioane specializate;
e) vânzarea de ziare şi reviste prin distribuitori specializaţi;
f) transportul de persoane pe bază de bilete sau de abonamente, precum şi cu metroul;
g) activităţile pentru care încasările se realizează pe bază de bonuri cu valoare fixă - bilete de acces la spectacole, muzee, expoziţii, târguri şi oboare, grădini zoologice şi grădini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule şi altele similare.
Profesiile liberale sunt practicate in baza unor legi speciale.
Nu necesita infiintarea PFA si inscrierea in Registrul Comertului.
Dar, exercitarea unei profesii ca independent, fara a infiinta o societate comerciala, se incadreaza la exceptii.
In concluzie, nu sunteti obligat sa folositi casa de marcat.
OG 28/1999, art.2 lit. h),,Activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale.''
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala coca_ab coca_ab este obligatorie casa de marcat la o intreprindere individuala cu activitate de comert,daca contabilitatea se tine in partida simpla si venituri chelt.nu au ... (vezi toată discuția)
Pentru ii,casa de marcat? Liana75 Liana75 Buna ziua , as dori sa imi spuneti daca imi trebuie casa de marcat pentru II, si in acest caz daca voi putea pe parcurs sa am colaborari cu alte persoane? Va ... (vezi toată discuția)