avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comodat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comodat

Se poate folosi fara probleme si fara sa ti se retina certificatul de imatriculare sub motiv ca nu esti propietar de catre politia rutiera ,masina data spre folosinta de o alta persoana in baza unui contract de comodat semnat intre parti dar fara sa fie autentificat de notar?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 12:46, 5 Iulie 2013
Contractele de comodat sunt valabile fara sa fie autentificate la notar.
Contractul de comodat trebuie autentificat pentru a putea fi folosit in fata autoritatilor, asta in cazul persoanelor fizice.
Exceptie face cazul cand comodantul (cel care ceda) este o societate comerciala iar prin incheierea contractului se aplica si stampila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract de comodat auto între o firmă (proprietar) și o persoană fizică, neautentificat. care dintre ele plătește daunele provocate într-un accident? mașina nu avea rca leorot leorot Buna ziua, Am fost lovit de o masina care nu avea RCA valabil. Proprietarul masinii era o firma. Am dat firma in judecata si aceasta s-a dezis de toata ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat auto cu masina inscrisa in bulgaria user_andrei user_andrei Va salut. Sunt administratorul unui S.R.L si as dori sa stiu daca se poate incheia un contract de comodat auto intre mine si societate avand o masina inscrisa ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unui contract de comodant si comodatar vlad george vlad george am un contract incheiat intre mine ca persoana fizica si o societate comerciala pentru a pune la dispozitie o masina. contractul a fost incheiat in anul 1999 ... (vezi toată discuția)