avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... permis suspendat in germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

permis suspendat in germania

buna .acum 2 luni sotul meu a fost prins de politia germana cu o alcoolemie de 2. in sange, in aerul respirabil sau fiola nu prea stiu ca nu ma pricep a fost de 1.4 nu a facut accident, a fost oprit la un control de rutina.I s/a luat permisul, ne,am angajat un avocat, insa intrebarea noastra ar fi urmatoarea>daca aici i se suspenda permisul pe 9 luni plus amenda, mai poate fi judecat si in romania.ce se intampla cu permisul lui?mentionez ca noi locuim in germania.va rog frumos sa ne dati un sfat.
Cel mai recent răspuns: muresan manuela , utilizator 00:27, 15 Martie 2009
Presupun ca sotul a fost condamnat deja pentru fapta...
Situatia este diferita, in functie de baza legala a condamnarii sotului...

Conform legislatiei rutiere germane, permisul cetatenilor straini care nu domiciliaza pe teritoriul Germaniei poate fi suspendat.
Masura suspendarii este valabila doar pentru teritoriul Germaniei. In sensul asta se marcheaza permisul cu un insemn al statului german (ca e bulina sau altceva, n-are importanta)
Dupa ce permisul a fost astfel marcat se inapoiaza titularului permisului. (Art 25 alin 3 din StVG).
In cazul in care permisul este anulat (masura valabila doar pe teritoriul Germaniei) ca urmare a comiterii unei infractiuni, (probabil ca aici e vorba de Art 315 d StGB), situatia este asemanatoare (daca nu are domiciliul in Germania, atunci se aplica un semn de catre autoritatile germane), doar baza legala difera (art 69 b alin 2 StGB)
Exista si posibilitatea ca permisul sa fie trimis organelor romanesti, insa aceasta se face, in mod normal, doar cu acordul titularului permisului.
Ideea este, daca autoritatile germane suspenda/anuleaza permisul pentru o fapta petrecuta pe teritoriul germaniei, aceasta suspendare nu produce efecte si pe teritoriul altor tari.

Ar fi trebuit ca avocata, daca tot a incheiat un "deal" cu Procuratura (probabil Strafbefehl), sa stabileasca inca dinainte ce se intampla cu permisul...
Altminteri deal-ul asta seamana ceva de genul: "el voia sa-mi traga una peste falca stanga, eu insa am parat lovitura cu falca dreapta!"
Va multumim amandoi foarte multe pentru mesajele trimise.Asteptam saptamana aceasta verdictul cu privire la permis.O sa va tinem la curent.inca odata va multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in germania pentru alcool marye marye la un control de rutina pe sotul meu l-au gasit cu 1.90 la mie alcool in aerul respirat (mentionez ca el lucreaza in germania de 5 luni si e singur).a primit o ... (vezi toată discuția)
Carnet conducere retinut in germania raduaw raduaw Buna ziua, mi-a fost retinut carnetul de sofer UE emis in Romania pe teritoriul tarii Germaniei, 30 zile pentru ca am trecut pe rosu la semafor si m-a luat ... (vezi toată discuția)
Permis auto adelina_bogdana adelina_bogdana Buna ziua! am avut un accident auto in Germania si mi s-a luat permisul de conducere.Mi-a venit acasa(in germania) o informare ca trebuie sa dau un examen ca ... (vezi toată discuția)