Buna seara, sunt pensionar de urmas, gradul 2 invaliditate. Intrebarea mea este; pot lucra in germania o perioada de doua luni cu contract de munca? Mi-se va taia pensia? Multumesc.
Mentionez ca am un handicap din nastere, accentuat beneficiind de indemnizatia de handicap, dupa decesul tatalui meu am optat si pentru pensie de urmas, si am mers la comisia de expertiza medicala in care mi-au eliberat aceasta decizie medicala cu gradul doi de invaliditate data iviri fiind din nastere, mam incadrat la pensia de urmas litera c pe toata perioada invaliditati.
In acest sens, va mai sunt incidente si prevederile Legii nr.448/2006 care prevad la
art.78 : (1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
....
Pensia este de urmas acordata potrivit legii 263/2010 art.84 lit.c
Legea 263/2010
ART. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).
Cim pensionar
otto2009
Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)