avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fraudã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fraudã

O cunoștință a fost sunată de un necunoscut care i s-a spus că a câștigat un premiu. Pentru a intra în posesia lui, necunoscutul a invitat-o la un restaurant.

La acel restaurant mai erau și alte zeci de persoane care, la fel ca a mea cunoștință, primiseră același telefon de la necunoscut. Acolo nu a primit nimeni niciun premiu, ci a avut loc o așa-zisă tombolă de pe urma căreia cei prezenți cică beneficiau enorm, pentru că ar fi putut cumpăra produse scumpe la prețuri scăzute mult. (Produsele erau de tipul celor de la teleshopping.)

În realitate, toate produsele pe care indivizii le vindeau la restaurant erau mult mai scumpe decât cele din magazine. Totuși, atât cunoștința mea, cât și alte persoane prezente acolo, au crezut în această escrocherie și au cumpărat produse în valoare de zeci de mii de lei.

Escrocii care au organizat acel eveniment nu sunt din oraș și probabil acționează printr-o firmă fantomă. Menționez că există dovezi solide care arată cine ar fi capul grupului infracțional.

Ce ar trebui să facă persoana păgubită pentru a-și recupera banii? Care instituții ale statului se ocup cu astfel de cazuri?
Faceti plangere penala la politie, vor vedea ei daca e frauda sau nu.
Da, persoana are dreptul de a sesiza politia.
E destul de neclara situatia.
Asta seamana a specula, ceea ce stiam ca nu mai e infractiune de la caderea regimului comunist. Era un proverb: nu-i prost cine cere, e prost cine da. In comert se aplica dictonul caveat emptor. Ar fi infractiune daca i-au promis iPhone 5 si i-au vandut iPhone 2 in cutie de iPhone 5. Sau daca nu au registru contabil si nu au platit TVA la timp. Asta face diferenta intre inselaciune si marketing ingenios.

De exemplu, nicio lege nu-mi interzice sa vand un iPhone cu 5000 euro.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator
Adevarat, insa daca vanzarea se face in urma unei inselaciuni ... desi aveti dreptate mai mult cei de la protectia consumatorului vor face ceva pt reclama mincinoasa ...
Nu se numeste frauda daca eu ma duc la o intalnire si cumpar ceva in urma unei reclame. Insa trebuie sa primesc factura, chitanta si garantie conform normelor legale. In anumite conditii obiectele se pot chiar returna, dar trebuie citita legislatia, pentru ca nu orice obiect poate fi returnat. Cum sa numesti excrocherie faptul ca cineva isi lauda un produs si tu ca fraierul dai mai mult decat in magazin. Nu iti baga nimeni mana in buzunar. Sa zicem ca in urma reclamei cu albirea dintilor iau minunata pasta de dinti si apoi constat ca in magazinul vecin era mai ieftina. O sa dau in judecata primul magazin pentru ca avea pretul mai mare ca in al doilea! Sau invat sa deschid ochii si sa gandesc?

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Am luat din greseala un produs din dm Kalokairina Kalokairina Am fost astăzi la cumpărături in dm si avand multe produse in mana pe care urma să le achit, unul din ele mi a căzut în plasa pe care o aveam atarnata de ... (vezi toată discuția)
Frauda cartele prepay orange ContSters44992 ContSters44992 Daca s-a mai discutat acest subiect imi cer scuze. Problema se pune in felul urmator: eu sunt la curent cu aceste fraude stiu cum procedeaza baietii. Am primit ... (vezi toată discuția)