Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul unui politist care i-a spus unei persoane sa recunoasca o fapta pe care n-o comisese el, pentru a putea beneficia de reducerea pedepsei cu 1/3 pe langa cealalta dovedita. I s-a spus ca nu poate beneficia de reducerea pedepsei numai daca le recunoaste pe amandoua, ce-a de-a doua fiind de natura diferita fata de prima. El a recunoscut si fapta pe care n-o comisese.
Fiecare persona este direct raspunzatoare pentru faptele sale
In conditiile in care persoana cercetata a inteles initial sa recunoasca si fapta care in fapt nu a savarsit-o iar ulterior constata si suporta consecintele aferente,daca apreciaza ca detine probe temeinice care sa dovedeasca neimplicarea in savarsirea acesteia,are dreptul sa revina asupra declaratiei,sa detalieze circumstantele in care a inteles sa isi asume responsabilitatea si sa declare savarsirea faptei
In procesul penal sarcina probei revine organului de cercetare penală.
Invinuitul nu este oblicat a recunoaste fapta sa, probele în dovedirea vinovăției și nevinovăției revine organului de cercetare penală, care este obligat sî administrze probe atât în vederea acuzării cât și în vederea apărării.
Recunoașterea poate fi luată în considerare numai dacă se coroborează cu alte probe aflate la dosar.