avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu?!

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul unui politist care i-a spus unei persoane sa recunoasca o fapta pe care n-o comisese el, pentru a putea beneficia de reducerea pedepsei cu 1/3 pe langa cealalta dovedita. I s-a spus ca nu poate beneficia de reducerea pedepsei numai daca le recunoaste pe amandoua, ce-a de-a doua fiind de natura diferita fata de prima. El a recunoscut si fapta pe care n-o comisese.
Fiecare persona este direct raspunzatoare pentru faptele sale
In conditiile in care persoana cercetata a inteles initial sa recunoasca si fapta care in fapt nu a savarsit-o iar ulterior constata si suporta consecintele aferente,daca apreciaza ca detine probe temeinice care sa dovedeasca neimplicarea in savarsirea acesteia,are dreptul sa revina asupra declaratiei,sa detalieze circumstantele in care a inteles sa isi asume responsabilitatea si sa declare savarsirea faptei
Va multumesc!
Un avocat poate sa-l sfatuiasca in aceasta directie nu un politist, politistul nu stii intodeauna ce intentii are si ce urmareste.
patrascu razvan a scris:

Un avocat poate sa-l sfatuiasca in aceasta directie nu un politist, politistul nu stii intodeauna ce intentii are si ce urmareste.

Da, aveti maxima dreptate; acesta urmarea ca sa-l infunde; speram sa nu-i reuseasca...

In procesul penal sarcina probei revine organului de cercetare penală.
Invinuitul nu este oblicat a recunoaste fapta sa, probele în dovedirea vinovăției și nevinovăției revine organului de cercetare penală, care este obligat sî administrze probe atât în vederea acuzării cât și în vederea apărării.
Recunoașterea poate fi luată în considerare numai dacă se coroborează cu alte probe aflate la dosar.

Alte discuții în legătură

Infractiunea de talharie dark_maria87 dark_maria87 Buna ziua! Am si eu o problema: am un preten care a savarsit aceasta infractiune dar este pentru prima data. Daca reusesc sa conving victima sa-si retraga ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa talharie??? dia2120 dia2120 acuzatie talharie,comisa de 2 pers. daca instanta ii vor gasi vinovati,care ar putea fi pedeapsa minima pt unul din ei,fara antecedente,cu probleme psihice? (vezi toată discuția)
Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)