avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de Talharie

Buna ziua! Am si eu o problema: am un preten care a savarsit aceasta infractiune dar este pentru prima data. Daca reusesc sa conving victima sa-si retraga plangerea in instanta o sa iasa liber fiind la prima abatere?:( Si mai rau este ca nu avem nici avocat si nici posibilitate sa-l platim cu banii jos, iar cel din oficiu a cerut 1500 euro pentru cazul asta ... el are numai 27 de ani si nu merita ca pentru un telefon mobil sa isi petreaca urmatorii 2-3 ani in inchis .... ID mess: dark_maria87, tel 0721.890.146

Multumesc pt timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:20, 11 Aprilie 2011
Din pacate talharia nu face parte dintre infractiunile in cazul careia este incidenta retragerea plangerii, fapta urmand a se cerceta.Ar fi bine insa sa inapoieze bunul , lipsa antecedntelor penale constiuind o circumstanta atenuanta, careia i se pot adauga altele, de exemplu, o atitudine sincera, cooperanta, de regretare a faptei comise.Poate scapa ieftin , iar conform noilor reglementari inculpatul care isi recunoaste fapta beneficiaza de reducerea pedepsei cu o treime .
Bunul a fost inapoiat... el nu cred ca va recunoaste nimic, l-a luat pe NU in brate ... i se poate da cu suspendare sau pedeapsa este oricum cu executare?

Multumesc frumos!
I se poate da si cu suspendare in anumite conditii, acest lucru insa este la latitudinea instantei , care ar putea aprecia ca pedeapsa isi va atinge scopul si fara ca prietenul dvs. sa o execute intr-un penitenciar.
Daca nu va e cu suparare: puteti sa-mi spuneti ce ar trebui sa spuna sau sa se spuna in instanta sa i se dea cu suspendare? Cum ar trebui procedat?

Multumesc, o zi buna!
Nu va poate spune nimeni ceea ce doriti deoarece aceasta este treaba avocatului si munca lui in urma studierii dosarului. Pt acest lucru se angajeaza un avocat, pt a face tot posibilul sa scoata o pedeapsa cat mai usoara.
Cat despre avocatul din oficiu, nu inteleg practica asta cu cerutul a 1500 de euro cand el este desemnat tocmai pt ca o parte nu isi permite avocat.
Cea mai buna varianta pt a primi o pedeapsa cat mai mica este sa recunoasca fapta, deoarece reducerea cu o treime este semnificativa.

Alte discuții în legătură

In cazul unei fapte penale incadrarea fiind complice-suport moral ... Mihai13B Mihai13B In cazul unei fapte penale incadrarea fiind complice-suport moral (talharie calificata) care este pedeapsa minima cu tot cu atenuarile din codul penal? Se ... (vezi toată discuția)
Arestat pentru 29 de zile kta16 kta16 Buna ziua! Daca cineva este arestat 29 de zile pentru talharie, dupa aceste zile ar putea iesi, sau va ramane in continuare inchis. Din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)
Talharie ? zecherutalida zecherutalida as dori sa stiu si eu ...fratimiu e inchis din 21 ianuarie pt k a vrut sa fure o teava si a iesit omul ala afara si la batut si acm e bagat la talharie ...e ... (vezi toată discuția)