Buna ziua! Am si eu o problema: am un preten care a savarsit aceasta infractiune dar este pentru prima data. Daca reusesc sa conving victima sa-si retraga plangerea in instanta o sa iasa liber fiind la prima abatere?:( Si mai rau este ca nu avem nici avocat si nici posibilitate sa-l platim cu banii jos, iar cel din oficiu a cerut 1500 euro pentru cazul asta ... el are numai 27 de ani si nu merita ca pentru un telefon mobil sa isi petreaca urmatorii 2-3 ani in inchis .... ID mess: dark_maria87, tel 0721.890.146
Din pacate talharia nu face parte dintre infractiunile in cazul careia este incidenta retragerea plangerii, fapta urmand a se cerceta.Ar fi bine insa sa inapoieze bunul , lipsa antecedntelor penale constiuind o circumstanta atenuanta, careia i se pot adauga altele, de exemplu, o atitudine sincera, cooperanta, de regretare a faptei comise.Poate scapa ieftin , iar conform noilor reglementari inculpatul care isi recunoaste fapta beneficiaza de reducerea pedepsei cu o treime .
Bunul a fost inapoiat... el nu cred ca va recunoaste nimic, l-a luat pe NU in brate ... i se poate da cu suspendare sau pedeapsa este oricum cu executare?
I se poate da si cu suspendare in anumite conditii, acest lucru insa este la latitudinea instantei , care ar putea aprecia ca pedeapsa isi va atinge scopul si fara ca prietenul dvs. sa o execute intr-un penitenciar.
Nu va poate spune nimeni ceea ce doriti deoarece aceasta este treaba avocatului si munca lui in urma studierii dosarului. Pt acest lucru se angajeaza un avocat, pt a face tot posibilul sa scoata o pedeapsa cat mai usoara.
Cat despre avocatul din oficiu, nu inteleg practica asta cu cerutul a 1500 de euro cand el este desemnat tocmai pt ca o parte nu isi permite avocat.
Cea mai buna varianta pt a primi o pedeapsa cat mai mica este sa recunoasca fapta, deoarece reducerea cu o treime este semnificativa.
Talharie ?
zecherutalida
as dori sa stiu si eu ...fratimiu e inchis din 21 ianuarie pt k a vrut sa fure o teava si a iesit omul ala afara si la batut si acm e bagat la talharie ...e ... (vezi toată discuția)