avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul unei fapte penale incadrarea fiind ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul unei fapte penale incadrarea fiind complice-suport moral ...

In cazul unei fapte penale incadrarea fiind complice-suport moral (talharie calificata) care este pedeapsa minima cu tot cu atenuarile din codul penal? Se poate primi doar amenda penala? Tin sa mentionez ca nu s-au luat masuri preventive asupra inculpatului, acesta a colaborat cu politia si a ajutat la solutionarea cat mai rapida a cazului. Cazierul este curat si poate dovedi ca este o “persoana buna” pentru societate.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2022
Mihai13B, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:09, 30 Octombrie 2022
Avocatii prin pledoaria lor pot face minuni.
Nu merge sa zici de ceva fără a ști exact.
Ies pedepse diferite în cazuri identice.
Asta am vazut chiar eu personal clienții mei luând pedepse atat de mici incat toti au fost mirați.

Pedeapsa poate fi ca și cea pentru autorul săvârșirii infracțiuni.
Restul sunt detalii tehnice de care se ocupa avocatii și judecatorii.

Un lucru esențial ar trebui cunoscut.
Daca prima instanta aplica o pedeapsă cu executare în 80% din cazuri va rămâne neschimbata in apel pedeapsa cu executare în penitenciar.

Nu va mai bazați ca se da cu suspendare la prima faptă căci nu este asa..

Scris din București 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc!
Mihai13B, utilizator
Cine nu își angajează avocat în caz de tâlhărie risca sa ajungă în penitenciar sau la școala de corecție.

Cu avocat bun și plătit cât sa îl intereseze cazul se ajunge la suspendarea executarii pedepsei. Dar, un avocat bun nu costa 200 de euro pe proces...
Un avocat din oficiu ia 200 euro sau mai mult...
Sunt mulți la închisoare pentru tâlhărie.

Scris din București 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, iubitul meu este acuzat intr-un dosar de santaj și ... Teo1991 Teo1991 Bună ziua, iubitul meu este acuzat intr-un dosar de santaj și cămătărie. Este în arest preventiv de 5 luni de zile . La ultima instanta partea civila a ... (vezi toată discuția)
Bună seara, prietenul meu a fost arestat pentru santaj și amenințare. ... Teo1991 Teo1991 Bună seara, prietenul meu a fost arestat pentru santaj și amenințare. În timpul arestului preventiv au mai adăugat la dosar încă o acuzație de ... (vezi toată discuția)
Complice la talharie teona.lavinia teona.lavinia Buna ziua. Fratele meu este complice la o talharie si as dori sa stiu daca i se poate da pedeapsa cu suspendare avand in vedere faptul ca nu este recidivist, ... (vezi toată discuția)