avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara, prietenul meu a fost arestat pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara, prietenul meu a fost arestat pentru santaj și amenințare. ...

Bună seara, prietenul meu a fost arestat pentru santaj și amenințare. În timpul arestului preventiv au mai adăugat la dosar încă o acuzație de cămătărie și una de un alt santaj. Pana în momentul de fata a mers pe recunoaștere. A fost transferat la penitenciar dar este încă în arest preventiv. Exista vreo posibilitate ca să poată iesi pe control judiciar sau arest la domiciliu ? Pana acum avocatul lui a tot cerut schimbarea măsurii preventive dar a fost respinsa de fiecare data. Care ar putea fi șansele ca să i se acorde cerințele? Ma repet ...încă nu a fost condamnat .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:04, 31 August 2022
Este bine ca sunteți mulțumit de avocat.
Eu tocmai ce l-am scăpat de arest preventiv pe un client acuzat de santaj si de distrugere și nu este mulțumit ca are control judiciar. Ceilalți sunt arestați.
Si-a angajat deja și alt avocat mai ieftin.
Sper sa nu îl bage la închisoare.

In cazul dvs. are șanse la o pedeapsă cu suspendare dacă va fi bine aparat de avocat.

Poate sa iasă și din arest dar este mai dificil dacă nu a fost avocat eficient de la început.
Generic vorbind, căci depinde și ce este la dosarul penal.
Sunt arestați de fel cei pe șantaj.

Scris din București 2022

Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Într-adevăr la începutul arestului a avut alt avocat care nu a depus absolut nici un demers pentru eliberarea lui sau măcar sa facă ceva. Între timp familia lui a găsit alt avocat care sa facă ceva în privința asta , doar ca nu înțeleg de ce i se respi ge de fiecare data cererea ca fiind neîntemeiată. Și dacă ar fi sa fie condamnat, care ar putea fi pedeapsa pentru cele 3 fapte ?
Pentru a se evita arestarea trebuie avocat foarte bun.Majoritatea își angajează avocat aiurea doar ca să nu zică ca nu au avocat și sa plătească cât mai puțin la avocat.Aceia sunt de regula arestați.
Mulți sunt arestați unii aiurea si mai ales ca nu au avocat bun.Se profita de acest lucru de politie și parchet.
Procurorii evita sa riște dacă știu ca avocatul este bun.
Depinde insa de mai multe lucruri căci nu întotdeauna se poate scăpa de arestul preventiv.

Pedeapsa nu este dinainte stabilita.
Se calculează de avocat în funcție de pledoaria pe care o gândește.Multi nu plătesc gândirea avocatului și s-a cam ajuns la haos in justitie de cativa ani.
Ca sa își facă pledoaria avocatul trebuie sa studieze dosarul și sa discute direct cu inculpatul.

Pedeapsa nu se aplica asa la toti în mod unitar, tot la fel cum nu sunt nici toți arestați preventiv.
La cei arestați preventiv este mai greu de obținut o pedeapsă cu suspendare dar este posibil asa ceva.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, iubitul meu este acuzat intr-un dosar de santaj și ... Teo1991 Teo1991 Bună ziua, iubitul meu este acuzat intr-un dosar de santaj și cămătărie. Este în arest preventiv de 5 luni de zile . La ultima instanta partea civila a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in curând se vor termina cele 29 de zile de arest ... MirunaMiclea MirunaMiclea Buna ziua ! In curând se vor termina cele 29 de zile de arest preventiv pt iubitul meu .As dori sa știu dacă va fi judecat sau dacă voi fi chemată și eu ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a in varsta de 28 de ani a fost arestat 24 de ore sub ... Mihaaipascu Mihaaipascu Fiul meu a in varsta de 28 de ani a fost arestat 24 de ore sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc. Este singur in dosar, a vandut o singura data unui ... (vezi toată discuția)