Buna ziua.Sunt un proaspat absolevent cu o idee de afaceri,ca sa zic asa. In momentul de fata lucrez la realizarea unui site care urmeaza sa ofere publicitate pentru diverse firme (din motive evidente,nu pot da detalii in public) si pentru realizarea contractelor o sa am nevoie sa colaborez cu un avocat specializat pe drept comercial.Contractul o sa fie unul standard,adaptat ulterior pentru diversele situatii aparute. Ar mai trebui sa stiu ceva ? Mentionez ca sunt in cautarea unei colaborari cu un avocat specializat pe asa ceva care sa fie interesat si sa creada in proiectul meu. Totodata, pot sa platesc serviciile acestuia printr-un procent din contravaloarea contractelor semnate. Mai multe detalii pot sa dau persoanelor intereresate.Multumesc !
In primul rand va sugerez sa va protejati ideea (continutul site-ului) si apoi sa construiti un contract de publicitate astfel incat sa evitati neplacerile ulterioare. Identificati situatiile in care interesele dvs ar putea fi lezate prin nerespectarea acestui contract si apoi colaborati cu un avocat pentru a acoperi juridic eventualele riscuri.
Buna ziua! Sunt un tanar antreprenor si as dorii sa-mi mut afacerea si in mediul online, doresc sa deschid un outlet online care sa comercializeze imbracaminte ale unor cunoscute firme, nike, puma, armani, guess... Este legal? Pot folosi banere cu numele firmelor pe ale caror produse le comercializez pe site? Va multumesc anticipat pentru informatii