avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Venituri pentru pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Venituri pentru pensii

Buna ziua!
Am un salariat(profesoara) care se pensioneaza si trebuie sa-i eliberez o adeverinta cu salariu si sporuri de la 01.01.2011 pana in prezent.
In adeverinte stiu ca se trece salariul de incadrare si sporurile cu caracter permanent. Doamna a mai incasat si salariu i sistem de plata cu ora , care nu a fost la fel in fiecare luna dar pentru care i s-a retinut si virate contributia pentru pensii. Ii evidentiez si acest lucru sau numai sporurile cu caracter permanent?
Multumescd si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:28, 8 Iulie 2013
1. Evidentiati toate sumele pentru care s-a retinut contributia pentru pensie si care sunt inregistrate si in declaratia nominala lunara (D112).

2. Dar nu vad de ce mai este nevoie de asemenea adeverinta daca ati transmis lunar D112.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
#-o Multumesc de raspuns. Asa cer cei de la Casa de pensii de la noi!!!!!!!! O hartie in plus careia nu-i vad rostul fiindca noi transmitem lunar declaratia 112.
Asemenea adeverinte se cer numai pentru perioadele de dinainte de 01.04.2001 si numai daca anumite sume nu sunt trecute in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta Faulkner Faulkner Angajat la stat (bugetar) in perioada 2001-2013 ,institutia imi refuza eliberarea adeverintei cu sporurile lunare la salariu la care s-a platit CAS-ul ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)