avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare din punct de vedere fiscal o factura ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare din punct de vedere fiscal o factura stornata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o neclaritate.
Am emis in anul 2012 o factura de servicii.
In anul 2013 ma fost nevoit sa stornez o parte din ea, pentru ca nu a fost acceptata la plata in totalitate .
Va rog sa-mi spuneti cum pot inregistra corect factura, stornand venitul in anul acesta sau inregistrandu-o prin contul 117?
Va rog daca se poate sa-mi dati si baza legala.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 16:13, 12 Iulie 2013
Stornare factura:
4111=117 analitic distinct -Erori 2012, cu valorile in rosu
si daca este cazul, tot in rosu
4111=4427 , cu regularizare TVA colectat in luna in care se inregistreaza eroarea

Diminuare impozit aferent
117 Erori 2012=441 cu valorile in rosu

Rectificativa 101 pentru anul 2012

Daca ati depus declaratii recapitulative, 394/392, veti depune rectificative, daca este cazul.

Baza legala, Ordinul 3055/2009, a se vedea functiunea contului 117
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare venit din an anterior cefrim74 cefrim74 In cazul in care stornez un venit din anul anterior prin contul 117 ( cf 3055) si in anul respectiv am avut profit, deci am platit impozit pt acest venit, cum ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)
Conturile 117 si 471 Enea Petra Enea Petra In anul 2008, s-a inregistrat in contul 471 o suma X, dar se regaseste si in prezent in balanta, contul 471 nefiind inchis. Se poate inregistra in anul 2012, ... (vezi toată discuția)