Matusa mea a avut un mic srl. Din 2003 nu a mai avut activitate si nici nu si-a preschimbat certificatul de inmatriculare, astfel incat sa primeasca un CUI. In 2006 firma a fost radiata din oficiu la solicitarea ONRC, impreuna cu multe alte firme.
In perioada dintre 2003 si 2006 nu are cunostinta ca ANAF-ul sa fi considerat ca mai exista unele debite sau ca firma mai are de plata vreo obligatie catre bugetul de stat. Mentionez ca firma nu a avut niciodata angajati cu contract de munca.
Intrebarea mea este urmatoarea... Mai exista posibilitatea, dar fiind ca firma este radiata de peste 6 ani ca sa mai primeasca vreo amenda sau instiintare de plata sau sa mai fie supusa vreunui control?
Nu mai poate nici sa primeasca vreo instiintare acum despre vreun debit ramas din perioada de functionare, care nu i-a fost adus pana acum la cunostinta?
Grija matusii mele a aparut pentru ca luna asta a decedat contabilul care i-a tinut evidentele firmei si daca ar trebui sa dea vreo explicatie pentru actele de atunci, ea nu prea ar stii cum sa se descurce.
Teoretic si eu m-am gandit ca daca acum au descoperit ca ar exista vreo obligatie restanta din perioada de functionare sau, cine stie, vreun act nedepus la termen, nu prea mai au ce face, ca nu mai au pe cine sa instiinteze sau sa notifice.
Dar eu nu sunt de specialitate, de aceea prefer sa intreb...
Conform Codului fiscal nu se pot face verificari de catre ANAF decat in urma cu 3 ani, sau 5 ani in caz de frauda. Indiferent de persoana juridica.
In cazul dvs, fiind radiata firma, nu mai are ce control sa se faca la firma.