avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie intrerupta de conciliere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie intrerupta de conciliere?

Avem o factura neachitata emisa in 27 martie 2006. Intre noi si debitor au continuat sa exista raporturi comerciale intre timp, iar noi am incercat sa obtinem suma aceasta de bani. NU am reusit. Mai sunt cateva zile si debitul se va prescrie. Pentru a intrerupe termenul precriptiei, este necesar sa ii dam in judecata. Problema e ca nu merge pe somatie de plata (exista niste divergente cu privire la executarea produselor) si trebuie sa urmam procedura prealabila a concilierii. Acum, termenul prescriptiei va fi intrerupt daca ii chemam la conciliere ?
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 16:16, 13 Martie 2009
Puteti introduce actiune in instanta in temeiul Legii nr.118/2008 pt aprobarea O.U.G. 119/2007, in acest caz nefiind necesara etapa concilierii directe (art. 5, alin. 2 din OUG 119/2007), daca creanta rezulta din contracte comerciale. Incercati, eu am castigat in acest mod si este o procedura mai scurta. Facturile trebuie sa fie semnate si stampilate, sau depuneti si extrasele de cont pe care le-ati trimis la sf. anului, cu ocazia inventarierii, pt confirmare, (bineinteles daca au fost trimise cu scrisoare recomandata); si depuneti anexat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Intampinare somatie de plata valery valery O persoana a fost data in judecata prin intermediul somatiei de plata ptr neplata unor facturi de apa pe perioada martie 2006-octombrie 2006. Consider ca sunt ... (vezi toată discuția)
Intrerupere termen prescriere adrian22 adrian22 Exista o creanta de aprox. 2 ani de zile. Creditorul cheama in judecata pe debitor pe procedura insolventei, dar cererea ii este respinsa in urma intampinarii ... (vezi toată discuția)