avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Denuntare contract
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Denuntare contract

Buna ziua!
Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incheiat un contract de cesiune de creanta, anterior insolventei, cu o firma care in momentul de fata se afla in insolventa. Lichidatorul, fara sa ma notifice a denuntat contractul de cesiune si a notificat debitorul cedat despre aceasta. Acum sunt niste sume de bani de la acest debitor(o primarie) si acesta nu ni le mai achita noua. Ce cale pot eu sa urmez? sa cer anularea actului juridic? asta separat sau in procedura insolventei? Lichidatorul si-a motivat actul prin art.86 al.1 din lg. 85/2006. Mentionez, ca la data cesiunii de creanta nu erau lucrari efectuate , acestea au fost efectuate in timpul procedurii de insolventa.
Cel mai recent răspuns: nramona , utilizator 10:00, 9 Iulie 2013
Buna ziua, in primul rand ar trebui sa ne precizati calitatea in care ati incheiat contractul de cesiune - cedent sau cesionar (reiese ca ati fi cesionar)? ulterior cedentul a intrat in insolventa si contractul a fost denuntat? in ceea ce priveste denuntarea, aceasta este legala, iar in cazul in care aveti de recuperat sume pentru lucrarile efectuate de la cedent (acesta le-a incasat pe nedrept, ca urmare a denuntarii), aveti posibilitatea de a va inscrie la masa credala a acestuia pentru aceste sume, sub conditia dovedirii lucrarilor efectuate şi a valorii acestora. cu toate acestea, important este continutul contractului de cesiune, respectiv clauzele privind platile si incetarea, pentru a lua cea mai buna decizie. Numai bine!
Calitatea noastra este de cesionar (debitorul cedent a achizitionat de la noi mai multe produse pe care nu le-a achitat si pentru a avea garantia ca acestea vor fi platite am incheiat respectiva cesiune). De inscris la masa credala ne-am inscris, dar acuma cedentul are de incasat de la debitorul cedat si fiindca lichidatorul a denuntat contractul, nu vom mai incasa noi aceste sume de bani. Citeam in art.86 al 2 din Lg.85/2006 ca pot introduce o actiune in despagubire in urma denuntarii. De ce valoare? Si totusi nu pot ataca denuntarea contractului? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta anterior deschiderii procedurii insolventei Dorutza Dorutza Ce se intampla cu un contract de cesiune de creanta incheiat anterior deschiderii procedurii insolventei cedentului (cu 40 de zile inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta karyma karyma Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune de creanta pe 9 august, fara ca debitorul cedat sa fie notificat. Pe 12 august cedentul ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta- debitorul cedat fiind in insolventa Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema, daca este posibil: se incheie un contract de cesiune de creanta intre doua societati. Impotriva ... (vezi toată discuția)