avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sesizare consiliul superior al magistraturii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sesizare consiliul superior al magistraturii

Buna seara.As dori sa intreb cum si unde se poate depune o plangere pentru un caz?Avem irevocabil de la cluj iar judecatorul a anulat actele.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: zara89 , utilizator 18:47, 10 Iulie 2013
Buna seara .
Explicati mai clar va rog ce s-a intamplat.
In general,daca va considerati neandreptatit de judecata,puteti contesta prin caile de atac legae ,prevazute in CPC, solutiile pronuntate,inclusiv la CEDO .
De asemenea ,daca aveti dubii asupra corectitudinii instantiei,o puteti recuza sau puteti cere stramurarea procesului,la alta instanta,de acelasi grad,dar numai daca aveti probe solide .Altfel,riscati amenda pentru introducerea cu rea credinta a acestor cereri .
Sesizarea catre CSM se face atunci cand nu puteti face demersurile legale de mai sus,sau cand aveti dovezi clare de partinire ,sau chiar coruptie din partea unor magistrati,lucruri mai greu de demonstrat.
Cu stima,
Matius Bote
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa
Va multumesc ptr raspuns.Da am cerut stramutarea, procesul este in septembrie ptr ca sint concediile,dar jud cind a auzit ca am cerut stramutarea a dat sentinta.Timp de 6 ani nu a dat-o a dat-o acum,i-a anulat mamei mele actele sa intabule,avem hotarire irevocabila de la cluj nu a luat-o in considerare.Mama mea este in proces (de 10 ani)cu cumnata ei,sora tatalui meu (decedat 2002).Vrea terenul de sub casa parintilor mei;platim impozit pe teren din 1974,am luat casa in folosinta in 1984 iar matusa mea a intabulat terenul(800mp)in 2003.Am avut vreo 15-20 procese (toate cistigate de mama mea)ptr acest teren;3-4 expertize dar acest judecator tot le-a refuzat ptr ca la matusa mea i-a iesit la toate expertizele cu citeva sute de metri in plus,am adus martori dar a zis ca trebuie sa-i asculte din nou.A zis ca pe el nu-l intereseaza ca am cerut stramutarea el da sentinta.Am cistigat in mai multe orase procesele numai acest judecator (cred ca este corupt) i-a anulat actele,nici clujul nu le-a anulat,cum se poate asa ceva ,nu este ceva curat la mijloc.Normal ca ne gindim sa facem undeva o plingere.Va multumesc.
Aveti drept de apel sau recurs? Ce scrie in sentinta? Ce cale de atac puteti uza? CSM-ul nu se implica atunci cand procesul e pe rol si mai sunt cai de atac. CSM-ul nu se implica nici dupa finalizarea procesului, o solutie irevocabila poate fi atacata numai la CEdO in 6 luni de la peonuntarea acesteia.
Va multumesc ptr raspuns. Da avem drept la recurs in 15 zile.Sentinta a dat-o am vazut pe net pe baza nr de dosar dar nu a trimis inca sentinta.Procesul a fost in 12/06 iar jud a plecat in concediu;sreram sa nu fie ceva invarteala ca sa nu putem face recurs.Dar avem la ICCJ in septembrie ptr stramutare si am inteles ca hotararea care a dat-o acest jud se anuleaza daca ne aproba stramutarea.Va multumesc
Stimat forumist,

Pregătiți recursul la modul cel mai serios, inclusiv motivarea în cele 15 zile de la comunicare.
Vă dați seama, există și posibilitatea ca cererea de strămutare să fie respinsă, deci nu a strica să aveți o argumentație serioasă în calea de atac a recursului.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Proces irevocabil - proces penal? ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Am cistigat procesul la Negresti;la Satu-mare si la Cluj.La Cluj ne-a dat proces irevocabil. si a mai deschis citeva procese ptr acelasi teren dar pe ... (vezi toată discuția)
Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita gaby83 gaby83 Va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Am primit o somatie si o incheiere de la un executor (chetluieli 14000 - hotariri definitive si irevocabile in ... (vezi toată discuția)