avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire - recurs instanta competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire - recurs instanta competenta

Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic .
-Proces deschis la judecatoria orasului F .Sentinta atacata cu recurs la Tribunalul judetului respectiv . Decizie irevocabila . Atacata ulterior cu contestatie in anulare .Initial s-a cerut stramutarea contestatiei in anulare la ICCJ Bucuresti , cerere respinsa , cauza judecata de Tribunal , de aceasi instanta care a dat si hotararea irevocabila . Aceasi parte care a atacat prin toate formele legale si extraordinare , face o cerere de revizuire-recurs adresata direct ICCJ Bucuresti .
INTREBARE : Cererea de revizuire -recurs nu trebuia adresata aceleiasi instante care a pronuntat decizia care se ataca ? Deci revizuirea recursului nu trebuie judecata de Tribunalul judetean aferent ?
Va rog sa ma lamuriti ce decizie poate lua ICCJ Bucuresti .

Multumesc anticipat

Cu stima ,
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 07:57, 6 August 2014
sa isi decline competenta in favoarea instantei invocate de dvs.
ce s-a intamplat la fond.. si apoi in caile de atac?
Buna dimineata ,
Va multumesc pentru amabilitatea si promptitudinea raspunsurilor .
-Pe fond la judecatorie , instanta a admis in parte actiunea . Ambele parti au facut recurs , judecat de Tribunalul teritorial . La recurs s-a admis cererea reconventionala de la fond si s-a respins actiunea initiala ca neintemeiata , Decizie irevocabila . Partea nemultumita a atacat cu contestatie in anulare - inadmisibila -pronuntata de catre Tribunal iar acum a atacat ca si cale extraordinara de atac cu o actiune de revizuire -recurs adresata ICCJ Bucuresti , care a fixat termen peste vreo 4 luni . Initial a incercat cu o cerere de stramutare a dosarului de contestatie in anulare respinsa de ICCJ .
-Poate fi judecata cauza de ICCJ ? Nu tot instanta care a pronuntat decizia in recurs , respectiv Tribunalul teritorial trebuie sa judece cauza ?
Care credeti ca va putea fi decizia ?
Inca o data multumesc

Cu stima
revizuirea este o cale de retractare iar aceasta retractare nu poate fi facuta decat de instanta ca a pronuntat solutia atacata cu revizuire
deci tribunalul este instanta competenta..pt ca aceasta instanta a pronuntat pe fond si respingerea actiunii principale si admiterea reconventionale


din cccea ce spuneti ICCJ, in opinia mea, ar trebui sa disjunga cererea de "recurs-revizuire' si sa respinga recursul ca inadmisibil iar revizuirea sa o inainteze instantei competente, adica tribunalului
Inca o data multumirile mele pentru amabilitatea raspunsului .
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - contestatie in anulare asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va cer doar o parere in legatura cu urmatoarea speta : - intr-un recurs instanta da o hotarare motivata in mod unanim de toti cei 3 ... (vezi toată discuția)
Cum introduc o actiune la iccj intr-un proces de munca impotriva recusului respins ca nefondat la curtea de apel Luminita Pop Luminita Pop Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut ... (vezi toată discuția)
Revizuire -recurs - i..c.c.j bucuresti asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma informati daca in cazul unei cereri de revizuire -recurs adresate I.C.C.J. Bucuresti se pot cere cheltuieli de judecata . Va ... (vezi toată discuția)