avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs - contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs - contestatie in anulare


Buna ziua ,

Va cer doar o parere in legatura cu urmatoarea speta :
- intr-un recurs instanta da o hotarare motivata in mod unanim de toti cei 3 judecatori.
Partea nemultumita face o contestatie in anulare . Aceasta se inregistreaza si ajunge pe rolul aceleiasi instante care s-a pronuntat in recurs ( efectiv acelasi complet de 3 judecatori) . Mentionez ca procesul s-a judecat pe vechiul cod de procedura civila .
Dupa experienta dvs. ce sanse credeti ca sunt ca acest complet - care s-a pronuntat la recurs - sa admita si sa dea o alta solutie in urma contestatiei in anulare .
Va multumesc ptr. atentie

Cu respect
Nu ar trebui sa fie aceeasi judecatori.

Trebuie sa se abtina sau va trebui sa-i recuzati.
Depinde care este motivul contestatiei in anulare, ar fi bine sa precizati art.317, 318? care sint motivele?
De ex. daca este vorba de o eroare materiala la judecarea recursului sau de omisiunea de a cerceta un motiv de recurs (art.318)., vor judeca aceiasi judecatori, care nu se vor abtine, ci vor constata mai intai admisibilitatea recursului, apoi vor rejudeca tot ei tinand cont de ceea ce au omis fara sa fi observat.
A existat o cerere de abtinere formulata dar respinsa irevocabil , deci este acelasi complet , si dupa cum am citit pe forum , intrucat cauza s-a judecat pe vechiul cod de procedura civila , judecatorii pot fi si la recurs si la judecarea de contestatii in anulare sau revizuire .
Intrebarea mea era daca isi pot retrage o hotarare bine motivata in 6-7 pagini , luata in unanimitate si sa admita contestatia in anulare tot in aceasi cauza .
Cu stima si multumesc pentru amabilitatea raspunsurilor

contestatia este pe 318

Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este posibil sa fie admisa, depinde de motive.
Puteti detalia motivele ? eroare materiala? omisiune...? in ce consta acestea?
e greu sa va explic intrucat cel care a facut aceasta contestatie in anulare nu a formulat-o cu ajutorul unui avocat , a invocat art. 318 iar avocata mea mi-a explicat ca sunt doar povesti si i-a fost greu pana si acesteia sa faca o intampinare fata de cele precizate in motivele contestatiei in anulare ( ca judecatorii au luat-o in deradere , a invocat motive deja discutate la fond si recurs , ca in urma pierderii procesului a primit mesaje de amenintare de la membrii familiei cu care s-a judecat - e vorba de un proces pentru o hotarare care sa tina loc de act autentic -instanta a respins actiunea principala in urma unei cereri reconventionale formulate de noi intrucat era vorba de un pact intre doua persoane aflate in viata pe eventuale drepturi succesorale - act declarat nul de instanta ) . Noi speram sa ramana aceasta hotarare irevocabila asa cum e in incheierea judecatoreasca . Pe de alta parte e o obisnuita a tribunalelor , dand in judecata pe oricine si orice pe diferite motive....
Dealtfel nici un avocat nu a dorit sa o reprezinte, iar acum la judecarea acestei contestatii are un aparator din oficiu .
Sunt multe de spus dar nu vreau sa va obosesc , vom vedea cum se va solutiona aceasta contestatie , deocamdata aceasta nu s-a judecat , au fost doar termene in care s-a tot amanat din motive de abtinere , atasare dosar de fond , lipsa aparare.
Inca o data multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor .
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Cai de atac teslovan florentina teslovan florentina Daca recursul a fost respins si nu ma vad in nici un motiv care sa ma ajute la cele doua cai extraordinare ce mai pot face?Cineva m-a indrumat la o contestatie ... (vezi toată discuția)
Ajutor formulare cerere de contestatie in anulare pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati in formularea unei contestatii in anulare daca se poate......... 1.Decizia Civila a curtii de apel este redactata in ... (vezi toată discuția)
Termen precizare contestatie in anulare eugen82 eugen82 Am introdus recent o contestatie in anulare speciala pe vechiul cod in termenul de 15 zile de când am luat hotarirea. Am aratat temeiul si succint ... (vezi toată discuția)