robby88g a scris:
Numarul motocicletei era murdar si putin indoit si se vedeau doar literele, fara judet si cifre. Cu casca pe cap am mers la agent si i-am spus cum ma numesc si numele tatalui meu pe care il cunostea.
OUG 195
Art.100. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu
aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept;
d) nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului;
e) nerespectarea regulilor privind depăşirea;
f) nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
Politistul avea obligatia sa intocmeasca proces verbal de constatarea a contraventiei iar pentru retinerea permisului de conducere trebuia sa elibereze dovada inlocuitoare cu drept de circulatie. Daca nu a respectat aceste obligatii puteti inainta un memoriu comandantului politiei rutiere si depune o plangere la parchet pentru abuz in serviciu si in instanta.