avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu sarcina

Sunt insarcinata in 8 luni si colaborez cu o institutie de stat cu un contract incheiat in baza Codului Civil. Pentru acest contract, institutia mi-a retinut si virat contributiile CAS, somaj, sanatate si impozit si, separat, a platit CASS si FNUASS in sarcina ei. CASMB mi-a spus ca, daca am achitata contributia la FNUASS pentru concedii si indemnizatii, pot beneficia de cele 126 zile concediu de sarcina si lauzie prevazute de lege.

De curand mi s-a comunicat de catre institutie ca plata contributiilor a fost realizata din contul de cheltuieli materiale si, astfel, nu imi pot achita concediul medical (concediul de sarcina legal).

Este posibil asa ceva?
Daca da, ce trebuie sa fac pentru a primi totusi banii care, conform legii, mi se cuvin?

Alte discuții în legătură

Contributii medical cod 09 crisadi crisadi Buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta, ce contributii se retin pentru indemnizatia de concediu medical pentru ingrijire copil?? Stiu ca aceasta se plateste ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal si postnatal zbaiceanu zbaiceanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa-mi clarific urmatoarele probleme: - O viitoare mamica care va naste la sf lunii aprilie 2013 lucreaza in prezent cu carte ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate la contract de drepturi de autor tina militaru tina militaru Buna ziua. Am o mare nelamurire. Sunt angajata din 01.01.2011 cu contract de drepturi de autor pe durata nelimitata. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)