1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
...
(2) Începând cu anul 2012, pentru menținerea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, beneficiarii care au drepturi stabilite de cel puțin 6 luni au obligația să își achite impozitele și taxele locale față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare.
...
2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 38.1
(1) Pentru mentinerea dreptului la indemnizatie, stimulent de insertie sau a celor prevazute la art. 31 alin.(1) si (2) si art. 32 alin. (1) lit. c) si d) din ordonanta de urgenta, in conditiile art. 38 din ordonanta de urgenta, beneficiarii cu drepturi stabilite de cel putin 6 luni au indatorirea sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Codului fiscal.
(2) Obligatiile legale prevazute la alin. (1) sunt cele stabilite potrivit art. 248 lit. a)-c) din Codul fiscal si se datoreaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti.
(2.1) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) persoanele singure care au in ingrijire si in crestere copii si care beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2, 7, 31 si 32 din ordonanta de urgenta.
(2.2) In situatia in care se constata ca obligatia prevazuta la alin. (1) nu a fost indeplinita in termenul prevazut la art. 38 alin. (3) din ordonanta de urgenta, acordarea indemnizatiei se prelungeste cu inca doua luni, urmand ca dupa acest termen plata sa fie suspendata in conditiile art. 38 alin. (6) din ordonanta de urgenta.
(3) In situatia in care in perioada de suspendare prevazuta la art. 38 alin. (4) din ordonanta de urgenta dreptul inceteaza in conditiile art. 16 alin. (1) si art. 17 alin. (1) din ordonanta de urgenta, iar persoana indreptatita aduce in aceasta perioada dovada prin care se confirma plata obligatiilor legale fata de bugetul local, plata drepturilor se face numai pentru perioada cuprinsa intre data suspendarii drepturilor si data incetarii acordarii acestora.
...
3. Din Codul fiscal:
Art. 248
11. (1) Constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti sau judeţelor, după caz, următoarele resurse financiare:
A. impozitele şi taxele locale, instituite prin prezentul titlu, respectiv:
a) impozitul şi taxa pe clădiri
b) impozitul şi taxa pe teren
c) impozitul pe mijloacele de transport
...
4. Daca sunt alte datorii la bugetul local decat cele aratate mai sus atunci nu vi se suspenda plata indemnziatiei pentru CCC.
Dreptul imi este suspendat pentru neachitarea impozitelor și taxele locale față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate.
Pentru cel nou nascut,acum, mai pot beneficia de ceva drepturi?mentionez ca nu-mi voi putea achita datoriile.
1. Nu stiu despre ce suma este vorba ca datorati la bugetul local dar cred ca este mai bine sa imprumutati niste bani, sa o platiti si apoi ii returnati din incasarea indemnizatiilor pentru CCC.
2. - Pentru ca al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 veti beneficia de inca 600 lei lunar pana se va termina CCC1 si veti intra direct in CCC2 si veti avea aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
- Pentru aceasta mergeti si faceti cerere la Primarie.
3. Alocatia de stat pentru ambii copii trebuie sa v-o plateasca, ea nefiind conditionata de plata datoriilor la bugetul local.