avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea de imobil

Care este rolul practic al existentei cartii de imobil in contextul actual cand , in baza Ordonanta de urgenta nr. 97/2005 , exista Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date?
Din punctul meu de vedere , cartea de imobil reprezinta o ramasita a unor mentalitati comuniste , puse in aplicare,la acea vreme,de catre Tudor Postelnicu prin Ordinul MI nr.02585/1988 (document cu caracter secret ) .
Mai mult , exista ,in cadrul asociatiilor de proprietari, persoane care cunosc si aplica "Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date"? Ma indoiesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:31, 9 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
accesand site-ul [ link extern ] >
site neaccesabil

[ link extern ]
Din punctul meu de vedere , cartea de imobil reprezinta o ramasita a unor mentalitati comuniste

Cartea de imobil este utila atat la nivelul asociatiilor de proprietari pentru cunoasterea cu exactitate a proprietarilor care detin spatii cu destinatia de locuinta si/sau alte destinatii,cat si pentru autoritati
Inexistenta cartii de imobil sau neactualizarea acesteia poate atrage dispunerea de sanctiuni
Art. 38
(1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; in cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei.

Art. 43
Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) nerespectarea dispozitiilor art. 16 alin. (1), art. 23 alin. (1), art. 24 si art. 38 alin. (4), cu amenda de la 25 lei la 50 lei;
b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
c) nerespectarea dispozitiilor art. 25 si 36, cu amenda de la 75 lei la 150 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte imobil muadib muadib buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca mai exista obligativitatea [u][b]prin lege[/b][/u] ca administratia / presedintia blocului sa tina si sa pastreze la zi ... (vezi toată discuția)
Cartea imobilului sorinavalentina sorinavalentina as vrea sa stiu va rog ce contine cartea imobilului si unde ar trebui sa stea. multumesc (vezi toată discuția)
Contradictie oug 97/2005 vs. legea 677/2001 vldstf vldstf Avem urmatorul act normativ : OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români Art. 38 (2) Cartea ... (vezi toată discuția)