avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce beneficii ai daca in timp ce esti somer iti gasesti ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce beneficii ai daca in timp ce esti somer iti gasesti de lucru?

Am devenit somer de la 01-07-2013,sunt luat in evidenta si am carnet.De la 08-07-2013 am gasit de lucru si am contract pe perioada nedeterminata dar am 3 luni de proba.As vrea sa stiu ce se intimpla daca dupa cele 3 luni nu ma mai vor,voi primi inapoi indemnizatia de somer si daca in aceste luni pot primi un anume procent din aceasta indemnizatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 10 Iulie 2013
In acest caz, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art.44 lit.a din legea nr.76/2002.

Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã
Art. 72.
(1) Persoanele prevãzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cãrora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajeazã pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajãrii, le înceteazã plata indemnizaţiei de şomaj beneficiazã, din momentul angajãrii pânã la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptãţite sã primeascã indemnizaţia de şomaj, de o sumã lunarã, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilitã şi, dupã caz, reactualizatã conform legii.

(2) Nu beneficiazã de prevederile alin. (1) persoanele care se încadreazã la angajatori cu care au fost în raporturi de muncã sau de serviciu în ultimii 2 ani, precum şi persoanele pentru care plata indemnizaţiei de şomaj a fost suspendatã potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbãrii duratei contractului individual de muncã, plata indemnizaţiei de şomaj înceteazã potrivit art. 44 lit. a).


Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiazã de o primã de încadrare acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj egalã cu de douã ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data acordãrii.

Pentru a putea beneficia de toate aceste facilitati trebuie sa incheiati un CIM pe perioada nedeterminata cu norma intreaga - 8 ore/zi


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce perioada se acorda 30% din indemnizatia de somaj? petro250 petro250 Sunt somera in plata de la data de 08.07.2011 si pana la data de 08.07.2012. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca la data de 01.05.2012 sunt angajata pe ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj enedaniel1 enedaniel1 ce conditii trebuie indeplinite ca sa poti beneficia de indemnizatia de 30% din ajutorul de somaj ,daca iti gasesti de munca in perioada cat esti somer in plata (vezi toată discuția)
Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)