avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pot deveni din firma platitoare de TVA firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pot deveni din firma platitoare de TVA firma neplatitoare?

Buna ziua,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca pot deveni din firma platitoare de TVA , firma neplatitoare si daca da in ce conditii;firma mea se ocupa cu comertul si de 3 ani de zile am suspendat activitatea si vreau sa o inchid,dar ar fi cam mare stocul de marfa si implicit TVA-ul care ar trebui sa il dau daca inchid firma.Ce pot sa fac ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:14, 10 Iulie 2013
La momentul achizitiei marfurilor pe care le aveti acum in stoc ati dedus T.V.A. Daca optati sa nu mai fiti platitor aceasta trebuie stornata, lucru care poate determina, inclusiv, ca societatea sa datoreze T.V.A.

Deci, indiferent daca optati ca firma sa devina intai neplatitoare de T.V.A. si apoi sa o lichidati sau sa o lichidati cu statutul de platitoare de T.V.A., rezultatul e acelasi; T.V.A. dedusa la achizitie trebuie returnata statului sau (cazul fericit) compensata cu eventuala T.V.A. de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa renunt la a fi platitor de tva adrianonicescu adrianonicescu Doresc sa nu mai fiu platitor de tva. Am de recuperat tva si doresc sa renunt la recuperarea acestuia si sa nu mai fiu platitor de tva. Pot intampina probleme? ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor de tva cactusul cactusul Cum se face o ajustare de TVA (monografie) la o firma magazin cu amanuntul pentru trecere la neplatitor de TVA? Daca preturile raman neschimbate si/sau daca ... (vezi toată discuția)