avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Normele aplicabile din legea anterioara oferea dreptul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Normele aplicabile din legea anterioara oferea dreptul luptatorilor Revolutiei Rom

Buna ziua,
Pana in 2013, exista un articol in legea pensiilor prin care se recunostea dreptul revolutionarilor de a iesi mai devreme cu 5 ani la pensie.Acum mai exista recunoasterea acestui drept revolutionarilor si urmasilor acestora?
La ce paragraf se face referire si unde se poate incadra?
Degeaba am riscat unii? Oare,degeaba am obtinut acest drept ?
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns documentat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:18, 10 Iulie 2013
Legea 341/2004

Art. 5
(1) Persoanele prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b), precum si la art. 4 alin. (1) beneficiaza, pe langa indemnizatia calculata conform prevederilor art. 4, si de urmatoarele drepturi:

n) pensionarea cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard, prevazuta de lege;

Art. 3
(1) Pentru cinstirea memoriei celor care si-au jertfit viata si in semn de gratitudine fata de cei care au luptat pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, se instituie urmatoarele titluri:
b) Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989:

Art. 4
(1) Prin urmas de erou-martir se intelege persoanele indreptatite sa beneficieze de prevederile prezentei legi, si anume sotul supravietuitor, parintii celui decedat si fiecare dintre copiii acestuia.

Pensionarea cu 5 ani mai devreme nu se regaseste in legea pensiilor,ci in legea 341/2004 si este in vigoare si astazi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi urmas revolutionar babutza babutza Buna ziua, Am o intrebare referitoare la drepturile de urmas ale unui revolutionar. Tatal a fost revolutionar si as fi vrut sa stiu ce drepturi are mama ca ... (vezi toată discuția)
Ce pensie de urmas pot obtine ? (revolutionar) addicted4judo addicted4judo Buna,acum 1 luna jumate tatal meu a decedat. In momentul decesului el avea 3 pensii ,pensie de varsta in valoare de 490 de lei ,pensie de handicapat in valoare ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar fetculeana fetculeana soldatii care au efectuat stagiu militar in perioada revolutiei pot beneficia de certificat de revolutionar? (vezi toată discuția)