Tocmai am descoperit, cu ajutorul unui prieten, ca cineva s-a folosit de datele mele inclusiv de fotografii cu imaginea mea si a creat un cont pe facebook. Problema este ca persoana respectiva(pe care nu o cunosc, dar a carei identitate as dori sa o aflu si nu stiu cum) a abuzat de date personale(adresa, numar de telefon) pe care le-a postat fara acordul meu si in felul acesta poate sa aduca injurii altor persoane in numele meu.
As dori sa va intreb cum ar trebui sa procedez pentru ca:
1. sa pot inchide acel cont de facebook
2. sa aflu cine este cel care s-a folosit de datele mele fara acordul meu.
As dori, de asemenea sa spun ca s-ar putea sa banuiesc pe cineva, un fost superior care nu m-a agreat niciodata, dar nu as vrea sa gresesc.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Va adresati catre Facebook si spuneti ca acel cont nu va apartine si solicitati stergerea lui.
Cat despre a afla cine l-a facut, nu stiu ce sa va spun. Nu cred ca va pot ajuta cei de la facebook. Dar puteti incerca sa ii intrebati asta, eventual sa va dea o adresa ip.
Da. La ultima conectare. Sau la momentul creari profilului. Si apoi ar putea compara cu ceva emai-luri pe care le-a primit de la cunoscuti. Ca doar cunoscutii ar putea sa iti faca asa ceva. Mai ales daca sunt si poze cu tine.