avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariul administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariul administratorului

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca salariul administratorului( in cazul acesta este o firma) il plateste chiriasul sau proprietarul. Cum este legal, daca nu este prevazut nimic in contractul de inchiriere?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:39, 11 Iulie 2013
Roate obligatiile aferente contractului de locatiune sunt negociate si asumate de parti
Teoretic si legal ,pentru perioada de inchiriere costurile de intretinere le suporta chiriasul-daca prin contract nu a fost prevazut altfel
Din experienta mea, un chirias incheie un contract de locatiune cu un proprietar. In contractul respectiv se prevad mai multe obligatii, dar in 100% dintre cazuri, chiriasul achita utilitatile si serviciile oferite de as. proprietari, energia electrica, abonamentele la CATV. Cum contravaloarea prestatiei administratorului (indiferent ca este persoana fizica sau juridica), face parte din cheltuielile de intretinere, aceste costuri vor fi suportate de chirias.
In schimb toate cheltuielile cu reparatiile spatiului inchiriat sau cele comune vor fi suportate de catre proprietar. Sigur, aici pot interveni compensatii intre chirie si costul reparatiilor, depinde de intelegerile, de obicei scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli curente la imobil inchiriat memelita memelita Buna ziua, Am câteva cheltuieli pe care nu știu cum sa le interpretez. 1. Am un wc din 2012 care la închiriere arata bine, întreținut, insa la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce parti din nota de plata a intretinerii unui bloc, ... popescueduard4 popescueduard4 Buna ziua! ce parti din nota de plata a intretinerii unui bloc, este obligat un chirias sa plateasca? (vezi toată discuția)
Plata verificare gaze tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa imi clarificati urmatoarea problema: locuiesc cu chirie. As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca revizia periodica a instalatiei ... (vezi toată discuția)