avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat - violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat - violare de domiciliu

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pot face plangere la Barou impotriva unui avocat care a violat domiciliu , care a primit ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si sanctiune cu caracter administrativ ? A facut plangere impotriva ordonantelor date de procuror si i-a respins mentinandu-se ordonantele date,definitiva. Poate fi suspendat din profesia de avocat ?Astept un sfat si pareri ! MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 13 Iulie 2013
Din cate stiu eu nu poate fi suspendat din profesie.

Si daca ar fi fost trmis in judecata si ar fi aplicat instanta de judecata aceasta sanctiune administrativa situatia ar fi fost la fel.

Doar daca ar fi fost condamnat penal ar fi putut avea loc alta discutie.
Puteti incerca si varianta aceasta, parerea mea e ca nu aveti sanse, intrucat fapta sesizata pe de o parte a fost cercetata de organele de urmarire penala, iar pe de alta parte nu are legatura cu atributiile specifice activitatilor unui avocat.
Raspunsul este nu.
ART. 50, Statutul avocatilor
Dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat în cazul în care împotriva avocatului s-a pus în mişcare acţiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.
Art 50 nu se aplica in practica deoarece se incalca prezumtia de nevinovatie.
Asta asa este, dar am incercat sa-i argumentez legal sa inteleaga ca oricum nu sunt sanse in aceasta directie.

Alte discuții în legătură

Suspendare din barou pe perioada urmaririi penale este constitutionala? predadan79 predadan79 Buna ziua, Este adevarat ca in Legea de reglementare a profesiei de avocat este stipulat, printr-un articol, ca un avocat va fi suspendat din Barou pe ... (vezi toată discuția)
Functionar public - suspendat mjion mjion Sunt functionar public si am fost suspendat din functie conf.art 94 alin.1 litera m, din legea 188/1999. Am fost trimis in judecata pentru presupuse fapte de ... (vezi toată discuția)