avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exteriorul unui balcon este parte comuna?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exteriorul unui balcon este parte comuna?

Buna ziua ,doresc sa aflu daca exteriorul unui apartament este parte comuna in condomeniu sau este proprietate exclusiva a detinatorului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:20, 12 Iulie 2013
Exteriorul apartamentelor respectiv fatada blocului reprezinta parte comuna
Se poate o lege,un articol,ceva concret?Multumesc!
Vreau sa dau doua gauri in balconul de deasupra mea si sa-mi agat doua ghivece cu muscate.Gaurile vreau sa le dau pe partea exterioara a balconului de deasupra,deci,fiind,parte comuna,nu o sa am probleme,inteleg si nici nu trebuie sa intreb proprietarul,nu,pt. ca fiind parte comuna ,balconul lui e si al meu,nu Inocenta/
....si holul , si liftul si scarile, tot parte comuna, insa din fericire pentru Dvs nu si-a demolat niciunul dintre vecinii scara pe motiv ca ar fi proprietar pe o cota de 0,X % din aceasta, si ar putea dispune de acesta dupa bunul plac. Cu alte cuvinte, daca suprafata exterioara este coproprietate comuna, asta nu inseamna ca Dvs fiind proprietar cu o cota de 0,X % asupra acesteia puteti dispune de aceasta oricum ati dori Dvs.... Muscatele se pot tine si in alte locuri...
Asa e!
Plus ca s-ar putea sa cauzati oarece neplaceri vecinului de deasupra si ....nu va vad bine muscatele.

Alte discuții în legătură

Probleme infiltratii balcon iulia_ iulia_ buna ziua. am urmatoarea problema s locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Pardosela balcon MSandaC MSandaC Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a ... (vezi toată discuția)