avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme infiltratii balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme infiltratii balcon

buna ziua. am urmatoarea problema s
locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul datorita intemperiilor, cutremurelor a suferit probleme atat cu placile exterioare(fatada),care s-au deplasat, prezentand chiar risc de cadere,cat si fisuri in cimentul podelei.
in consecinta tavanul balconului meu este deteriorat, datorita infiltratiilor care au ajuns pana in sufragerie. incusiv tavanul sufrageiei s-a deteriorat, a ajuns sa-mi ploua si in sufragerie.
placile exterioare balconului de deasupra prezinta risc de cadere in capul trecatorilor.
as vrea sa stiu daca ma pot adresa asociatiei pentru ajutor material(avand in vedere ca fatada blocului e proprietate comuna).
tavanul balconuluii meu face si el parte din fatada?
cine este dator sa remedieze( exterior balcon superior si tavanul balconului meu): asociatia, vecina de sus, sau eu?
multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 23:34, 12 Iunie 2009
Daca pagubele produse locuintei dvs. se datoreaza neglijentei proprietarului de la etaj, acesta poate fi obligat sa le . suporte. Balconul face parte din apartamentul respectiv, deci nu este problema asociatiei. Daca tot din cauza intretinerii necorespunzatoare ( sau neefectuarii reparatiilor necesare) la balconul de la etajul superior a avut de suferit si peretele exterior al blocului, chair asociatia se poate indrepta impotriva proprietarului respectiv.
Singurul raspunzator este proprietarul apartamentului de deasupra apartamentului d-voastra.
Puneti-i in vedere sa remedieze situatia ori daca nu il dati in judecta
S-a mentionat foarte clar faptul ca balconul respectiv s-a deteriorat din cauza timpului, intemperiilor si nu din vina unui vecin sau altul. Vorbiti cu vecinul si faceti reparatia impreuna. Daca nu ajungeti la o intelegere apelati la conducerea asociatiei sa preia aceasta reparatie. Presedintele poate discuta acesata problema in comitet si decide sa contacteze o firma pentru efectuarea lucrarilor de consolidare, reparare. Poate mai sunt si alte balcoane deteriorate si se face o lucrare mai ampla de refacere a intregii fatade a blocului.
poate cineva sa ma ajute sa inteleg cine repara planseul si tavanul balconului unui apartament? Adica se repara in comun cu respectivii vecini sau proprietarul repara doar planseul/tavanul. Este cumva vreo regula?
MULTUMESC ANTICIPAT!
Pai raspunsul il aveti chiar de la @adriantot

Alte discuții în legătură

Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Reclamatie asociatie , infiltratii apa balcon florin.tavy florin.tavy Buna ziua, De aproximativ 2 ani in timpul ploilor am infiltratii de apa in balcon pe deasupra geamurilor termopan. Infiltratii care in timpul ploilor mai ... (vezi toată discuția)
Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)