avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De la blocuri adunate si la blocuri ...rasturnate...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De la blocuri adunate si la blocuri ...rasturnate...

Acest topic va fi ceva aparte fata de restul celor aflate in sectiunea noastra.
Acest topic nu se pretinde a fi serios cu tot dinadinsul, ci un loc unde ne adunam sa ne spunem "oful", care de pe unde este.
Intamplari hazlii sau triste cu personaje grotesti sau victime ale dictaturii presedintilor si administratorilor, patanii de toate felurile.
Discutiile sunt libere, asadar nu exista situatia de offtopic. Atata doar sa nu alunecam spre incalzirea globala....

Nu se permite sub nicio forma:
- identificarea personajelor cu oameni reali;
- atacul la persoana, limbajul injurios;
- citatele adunate de pe net. Trebuie sa se inteleaga ca aici suntem intre noi, nu intre noi si altii.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:34, 24 Noiembrie 2013
Tema propusa ,garantat asigura postarea intamplarilor ,mai mult sau mai putin hazli,cu care se confrunta locatarii din imobile de locuit in comun
Noi,in imobil ne confruntam cu "intamplarea" -nu stim pentru moment in ce categorie sa o incadram,in care presedintele de asociatie,care se afla la al 7,al 8 lea mandat,de altfel tinerel la vreo 83 de anisori,a contractat cu incheierea de forme legale executarea reparatiei de instalatie comuna apa,a ridicat cu documente legale avansul pentru achizitionare materiale - a impaturit frumos banii la o valoare substantiala,dar ulterior ,printr-o neplacuta imprejurare a aruncat pachetul in cauza la gunoi
A realizat abia dupa vreo 2-3 zile...
Nu se pune in discutie vreun interes personal,mai degraba face dovada varstei inaintate...
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
ynocentta, utilizator
La asociatia din care fac parte, nu avem ingrijitor, fiecare face curat la usa lui, singura cheltuiala de pe lista e remuneratia administratorului, si, o data la doua luni, curentul electric. Eu ma chinui sa-l fac pe administrator sa inteleaga ca:
- remuneratia adminstratorului se plateste per cota parte indiviza, nu pe numarul de perosoane asa cum calculeaza el
- persoanele care au aprtamente in bloc, dar nu locuiesc in ele, nu pot fi exonerate de la aceasta plata
- ii dau si legea si modele de tabele de la alte asociatii si-i cer sa recalculeze suma
Raspunsul: "ce-o sa spuna pensionara x, sa stau eu dupa y care e prin Anglia? doar nu o sa respectam legea pentru o singura persoana" - adica pentru mine#-o.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
m_ella2005, utilizator
De ce a costat asa de mult revizia la gaze ?
Pentru ca nu s-a mai facut de mult :rolleyes:

Ce salariu ia omul de serviciu pentru care nu face decat sa dea gunoiul ?
II dam X lei
Stiam ca-i dam 2X.
A, da, dar pentru doua scari.
( bineinteles ca e o singura asociatie, banii se platesc dintr-un singur loc, dar a vrut sa para mai putini )
Mi s-a intamplat.....
Intr-o buna zi vine la mine fiul unei proprietare, femeie la vreo 80 ani, astmatica, dar altfel cu un glas de soprana (nu stiu de unde are atata putere sa se certe).
Fiul, bucatica rupta din mama-sa, in fata usii mele, umil, cu miere-n glas, sa ma roage sa faca si el o lucrare si ca cere acceptul meu.
Omul se da administrator de bloc, am mai avut discutii cu el pe teme de repartizare a cheltuielilor, ramas incremenit in anii '80-'90, genul de administrator care cauta mesteri printre cunostintele cunostintelor si-i pune sa lucreze la negru, el dijmuind o parte din bani. Ce-o fi crezand? O iau cu binisoru' p-asta si o rasucesc eu.....
Zice: veniti cu mine pana la mama....
Zic: pen'ce?
Zice: Haideti sa vedeti ceva si sa-mi spuneti cum sa fac....
Ma duc la mama-sa la usa si-mi arata ca vrea sa-i schimbe usa, dar se loveste de teava de gaze comuna, care la acel etaj strabate peretii holului destul de aproape de rama usilor, ce-i drept.
Ca vrea sa scurteze teava....:stunned:
Zic: Cum sa umblati la teava comuna? Pai pentru asta trebuie proiect, avize Distrigaz, fiti dom'le serios. Rupeti coltul ramei usii cum au facut toti de pe palier.
Zice: Nu pot, doamna,ca usa asta e usa cu fier gros, romanesc (verde!), nu e ca alea chinezesti sau turcesti.
Zic: Pai si ce daca e fier? Adica nu rupi un coltisor din rama si vrei sa scurtezi teava si sa mai gauresti si ditamai grosimea de zid. Hai dom'le ca glumesti..... Oricum, daca vei avea avizul Distrigaz sa faci asta, platesti lucrarea.
Aveam un presentiment de mi-a venit ideea sa-i spun asta.
Zice: A, nu, asta e pe teava comuna....
Zic: :stunned::-/ Si? Vrei sa ti-o platim noi (asociatia)?
Zice: Da, ca asa e legea.....

Am intors spatele si-am plecat ca era clar ca nu am cu cine vorbi...

Dupa-amiaza o ia de la-nceput cu presedinta asociatiei, avertizata de mine.
Doamna, femeie apriga din fire, mult mai apriga ca mine, il repede scurt si la obiect.
Cand s-a vazut el respins de doua martzafoance, s-a imbatosat ca un curcan, s-a inrosit la fata si a inceput sa suduie si sa ne ameninte cu procese peste procese....

Au trecut zilele si asteptam sa vad cum rezolva situatia. La vreo saptamana de la intamplare ma duc la usa femeii sa vad daca i-a pus-o si cand colo ce vad? Usa pusa fain frumos si teava scurtata. Bat in usa proprietarei.
Zic: Mai, doamna, pai cum ne-a fost vorba ca nu-i dam acordul pentru asa ceva;
Si incepe madama sa strige din toti rarunchii ca ei ii cade zidul in baie (de la atatea inundatii de la cei de sus), ca ea plateste o groaza de bani la intretinere, desi isi spala rufele la fie-sa etc., numa' de teava nu-mi spunea.

Dupa alte zile ma duc la femeie din nou:
Zic: Hei, ce se-aude cu avizul de la Distrigaz...si iar o ia de la inceput.
In acelasi timp de la fiu-sau niciun semn, omul plecat in vacanta bine merci si noi ne perpelim in bloc de focul tevii.

Bineinteles ca eu sunt de vina, in mentalitatea tuturor, ca nu am dat voie sa se lucreze, ca vreau sa fac valuri, ca n-am facut valuri etc. etc.
Intre timp am sunat la o firma de verificari gaze cu care tocmai am lucrat si m-am interesat de cum se petrec lucrurile:
- vasazica, pentru o asemenea lucrare se face proiect, se depune la Distrigaz si se asteapta avizul. Daca se primeste pozitiv, se face, negativ, nu se face.
- daca se face fara proiect si avis si afla Distrigaz, trimit un reprezentant care inchide gazele la tot blocul pana se rezolva cu proiectul si avizul....adica pana la sfantu'asteapta...

Dilema mea:
- sa astept sa-mi dea omul telefon si sa-i pun in vedere sa aduca o firma care sa verifice in prezenta mea lucrarea si s-o plateasca pe loc;
- sa anunt Distrigazul si sa ne opreasca gazele pana cine stie cand.....

Altfel, reprosuri din toate partile, foc incrucisat.
Imi voi da obstescul sfarsit pe nasalia administratiei ...
Victima a arogantei si prostiei unora care nu concep sa faca decat cum vor ei? Poate, dar astia-s oamenii de la bloc. Unii...
Personal nu am probleme sa renunt la gaze, dar ce te faci cu restul? Sa dau vina pe femeie? Inseamna sa-i trimit pe toti la usa ei si o omor fizic, fara indoiala. Moare baba de mana mea....si asta nu vreau.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
elga50, moderator
elga50 a scris:

Dilema mea:
- sa astept sa-mi dea omul telefon si sa-i pun in vedere sa aduca o firma care sa verifice in prezenta mea lucrarea si s-o plateasca pe loc;
- sa anunt Distrigazul si sa ne opreasca gazele pana cine stie cand.....

Va pot ajuta sa iesiti din aceasta dilema: trimit eu o sesizare la Distrigaz. Va costa doar o bere rece pentru ca o cafea calda nu o sa mai puteti prepara o perioada.:beer:

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent loredanatalpai loredanatalpai Stau intrun bloc de 8 etaje la etajul 8. Cand m-am mutat doua apartamente aveau contorizare separata la gaz, respectiv la parter si la et. 8. Datorita faptului ... (vezi toată discuția)