avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probeme obtinere acord pentru centrala termica(vecina ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probeme obtinere acord pentru centrala termica(vecina indaratnica)

Buna ziua, problema mea este urmatoarea: familia mea a ramas singura din scara fara centrala termica, drept pentru care am fost debransati de la incalzire acum 4 ani. Parintii mei doresc sa-si puna centrala, dar pentru asta au nevoie de acordul vecinilor pt. debransare, si de acordul proprietarei tevii de gaz, pentru a trage gaz si la noi. Vecina cu pricina este in conflict cu parintii mei inca de cand s-a mutat, pe diverse motive, dar mai ales pentru ca si-a dorit sa ocupe singura uscatorul, pe care a vrut sa-l zideasca si sa-l incorporeze la propriul apartament.Cum blocul nostru nu are boxe, vecinii folosesc uscatorul de la fiecare etaj, ca loc de depozitare sau uscator rufe. Pe scurt, ne-am opus intentiilor ei, dar a reusit sa obtina totusi autorizatie sa-si sparga usa proprie direct in uscator. Din cauza conflictelor(care au avut ca rezultat chiar si atacuri fizice asupra mamei si a altor vecini), acum ne refuza dreptul de a ne bransa la teava de gaz, pe motiv ca este a ei, si ca nu vrea sa ne lase. Exista o cale de a trece peste refuzul ei, sau de a o forta , ca sa putem sa avem si noi caldura si apa calda?Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 16:39, 16 Septembrie 2009
puteti cere obligarea ei sa isi dea acordul prin instanta de judecata daca cei de la gaz nu au idei mai rapide.....dovediti ca singura cale este bransarea dvs. de acolo .....cel mai bine cu o dovada de la cei de la gaz
Da, aceasta este calea cea mai dreapta. Alta teava cei de la gaze nu mai fac si ea o sa fie obligata in instanta sa va permita racordarea la conducta "ei". Mai cautati pe google in acest forum problema asemanatoare cu a Dv. s-a mai discutat, au fost multe argumente.
Elga,exista prevedere legala in normele distrigaz ca ultimul beneficiar racordat la inslatie/conducta sa permita la randul sau racordarea urmatorului,situatie similara utilizatorilor de la casa
O fi, dar nu-i mai bine sa o duca pe vecina in fata judecatorului unde acesta sa bata cu ciocanelul in tavita si sa-i spuna "Parata sa-l lasi pe reclamant sa se racordeze la teava" ca femeia sa stie ce are de facut?
Miruna Elena a scris:

(...)familia mea a ramas singura din scara fara centrala termica, drept pentru care am fost debransati de la incalzire acum 4 ani. Parintii mei doresc sa-si puna centrala, dar pentru asta au nevoie de acordul vecinilor pt. debransare, si de acordul proprietarei tevii de gaz, pentru a trage gaz si la noi.(...)

Cu teava de gaz cam asta este. Ce nu inteleg este cum sta treaba cu debransarea. Spuneti ca ati fost debransati acum 4 ani, atunci de ce va mai trebuie acordul pentru debransare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conectare ct la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 buna ziua, ... sharpwhite sharpwhite Conectare CT la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 Buna ziua, Va rog sa ma ma lamuriti in urmatoarea problema. Acum cca. 2 ani in urma, un vecin de la ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii comune de gaz nu își dă acordul să se branșeze la ea și alți vecini? Moldovan Liviu28 Moldovan Liviu28 Sunt in situatia in care dorim bransarea la teava de gaze pe care o detin in copropietate 3 vecini. Unul dintre acestia ,respectiv ultimul care s-a bransat la ... (vezi toată discuția)