avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza pentru sot cetatean egiptean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza pentru sot cetatean egiptean

Sunt casatorita in Dubai cu cetatean egiptean.M-am casatorit la Consulatul Egiptului in Dubai ,certificatul de casatorie a fost eliberat in limba araba.Am tradus certificatul de casatorie in limba engleza ,stampilat de Ministrul de Justitie ,Ministerul Afacerilor Externe si Consulatul Romaniei in Dubai.Vreau sa fiu si eu lamurita ca sunt total confuza....Am fost in Dubai la Consulatul Romaniei sa depun actele ptr eliberarea vizei ptr sot ca sa poata vizita Romania si mi s-a cerut in mod :Oobligatoriu sa aiba certificatul e casatorie transcris in romaneste...as vrea sa stiu de ce nu pot aplica ptr viza cu certificatul in limba engleza stampilat chiar si de Consulatul Romaniei?:O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 13 Iulie 2013
Pentru ca o persoana aflata in aceasta situatie sa obtina o recunoastere juridica a casatoriei incheiate in strainatate, este nevoie sa transcrie certificatul de casatorie emis in strainatate in registrele de stare civila romanesti.

Transcrierea certificatului de casatorie emis in strainatate
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat casatorie + viza = problema? dina25 dina25 Buna ziua, Am o intrebare si as dori sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Situatia mea este urmatoarea: sunt casatorita cu cetatean din afara UE, ... (vezi toată discuția)
M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada egiptului ... Sofia Popescu Sofia Popescu M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada Egiptului din Londra. Certificatul este supralegalizat, cu stampilele ambasadei din Londra si MAE ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)