avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la judecata- recuperare taxe si onorariu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la judecata- recuperare taxe si onorariu expert

Am achitat taxa de timbru pe valoare si expertiza tehnica dar dorim sa renuntam la judecata deoarece am ajuns la o intelegere . Se mai pot recupera taxele ??
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 15:59, 29 Iulie 2013
Onorariul expertului nu cred. Pt taxa de timbru vedeti daca va incadrati aici:

ART. 63
(1) În cazul în care litigiul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, cu respectarea condiţiilor legale, o hotărâre, dispoziţiile art. 438 - 441 din Legea nr. 134/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplicându-se în mod corespunzător.
#M5
(2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, plătită pentru învestirea acesteia, cu excepţia cazurilor în care conflictul soluţionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje şi cauze succesorale.
(2^1) Instanţa de judecată nu va dispune restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru învestirea acesteia, în cazul în care conflictul soluţionat este legat de o cauză succesorală pentru care nu s-a eliberat certificatul de moştenitor.
#M1
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.
CONCRET :
Am achitat taxa pe valoare (estimativ cladire ) si taxa pentru daune . Prima este la procesul de indiviziune care nu mai continua deoarece am ajuns la o intelegere , a dpua la cerere daune li[psa de folosinta , proces pe care in retrag deoarece am ajuns la o intelegere . Procesul pebtrui daune nu a avut prima zi de infatisare , nici nu s-a astabili termen / Pot recutera aceste taxe platite ?
Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, plătită pentru învestirea acesteia
cu exceptia cazurilor în care conflictul soluţionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje şi cauze succesorale.
(2^1) Instanţa de judecată nu va dispune restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru învestirea acesteia, în cazul în care conflictul soluţionat este legat de o cauză succesorală pentru care nu s-a eliberat certificatul de moştenitor.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)
Valabilitate legea 192/2006 - restituirea taxei de timbru tzuku51 tzuku51 Mai este in valabilitate Legea 192/2006,art.63 de restituire a taxei de timbru? Am avut un dosar pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters193525 ContSters193525 1.Daca intr-un proces de iesire din indiviziune am platit taxa judiciara iar la prima infatisare cadem deacord si dorim sa mergem la mediator ne recuperam ... (vezi toată discuția)