Speta in cauza se refera la urmatorul caz: 3 frati vor sa dezbata mostenirea dupa parintii decedati. Avand in vedere ca fratii nu s-au inteles pe cale amiabila, 2 dintre ei l-au dat in judecata pe cel de-al treilea. Dupa cateva termene de judecata si incercari de rezolvare pe cale amiabila solicitate de judecator, acesta hotaraste suspendarea procesului pentru ca nu exista acte de proprietate pentru masa succesorala (terenuri + casa). Intrebarea mea este care-i procedura de a finaliza aceasta succesiune tinand cont ca niciun locuitor al comunei respective nu are act de proprietate (in cel mai bun caz chitante de mana sau altele asemenea)? Precizez ca localitatea respectiva nu a fost niciodata colectivizata, iar Anexa 24 data de primarie are la baza informatii din 1960, actualizate in baza unor inscrisuri/ declaratii locale date de cei care stapanesc de drept pamanturile respective.
Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra.
Buna ziua!
Multumesc frumos pentru raspunsul dumnevoastra. Totusi, in acest caz ce pasi imi recomandati sa urmez, atat timp cat cei de la primaria locala imi spun ca nu-mi pot elibera titluri de proprietate, motivand ca nici un alt cetatean al comunei nu are un astfel de titlu, ca nu se poate rezolva doar cazul meu si ca Prefectura ar trebui sa dispuna masuratori cadastrale pentru intreaga localitate. Mergand la Prefectura, m-am lovit de raspunsuri incerte si de ridicari din umeri.
Multumesc inca o data.
Veti putea face partajul doar dupa ce veti avea un titlu de proprietate. Pentru acest lucru, daca sunt indeplinite conditiile legale, puteti introduce actiune in constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune, unind posesia dvs cu a autorilor dvs.
Buna ziua. In cazul uzucapiunii este necesar a se deschide un alt proces in instanta sau poate fi parte din cel de partaj deja inceput? De asemenea, este necesara achitarea de taxa de timbru? Si, cel mai important, actiunea trebuie initiata de toti cei 3 fratii mostenitori (pentru ca acest lucru ar fi cu neputinta, dat fiind faptul ca nu se inteleg intre ei)?
Multumesc frumos inca o data.
Uzucapiuni
ContSters127432
In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea
zodiac
As dori sa ma ajutati cu un sfat:
Parintii mei stapanesc un teren agricol din 1990, platesc impozit la primaria comunei si nu au probleme cu vecinii nici cu ... (vezi toată discuția)