avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Propunerea arestarii preventive
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Propunerea arestarii preventive

cine propune arestarea preventiva? politistul sau procurorul?
dupa cum stiu politia are voie sa retina 24 de ore iar dupa aceea propune arestarea preventiva pe care trebuie sa admita judecatorul?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:30, 16 Iulie 2013
Daca cercetarile sunt efectuate de organele de politie, acestea, in termen de 10 ore de la retinere trebuie sa inainteze procurorului un referat motivat.
Procurorul, daca considera ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, inainteaza instantei dosarul de urmarire penala impreuna cu propunerea de arestare preventiva.
Instanta poate dispune admiterea/respingerea propunerii de arestare preventiva.
deci daca deja am dat declaratia de faptuitor la politie si am recunoscut totul iar nu am fost retinut inseamna ca dupa aceea nu mai propune politia arestarea preventiva?
sau poate sa ceara procurorul in cursul urmaririi penale?
Arestarea preventiva se poate dispune si in cursul urmaririi penale, atat la propunerea organelor de politie, cat a procurorului, insa doar daca acestia considera ca este in interesul urmaririi penale.
Ca sa evitati o astfel de situatie va trebui sa va prezentati la orice chemare a organelor de politie si, cel mai important, sa nu mai savarsiti o alta infractiune in aceasta perioada.

Foarte probabil ca nu se va mai ajunge la arestare preventiva in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Proces înșelăciune! arest preventiv Lazzar2121 Lazzar2121 Buna ziua! Soț ul meu, este Arestat preventiv de pe data de 16 Noiembrie pana pe 16 Decembrie! Sunt puțin confuza și nelămurita și as dorii niște ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!as vrea să știu si eu cât dureaza masura arestulul ... Alin678 Alin678 Buna ziua!As vrea să știu si eu cât dureaza masura arestulul preventiv pentru luare de mita (vezi toată discuția)