avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde un teren mostenit care nu are servitute de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde un teren mostenit care nu are servitute de trecere daca cumparatorul accepta sa cumpere in aceste conditii??

Am mostenit un teren (gradina) in intrevilanul unei localitati de la bunici si in apropiere (la cativa metri distanta) am mostenit si o casa de la tatal meu. Tatal meu s-a folosit de acea gradina in timpul vietii, nefacand succesiunea dupa parintii lui si avand cale de acces la acea gradina pe proprietatea unui frate de-al sau. Casa am vandut-o, deoarece aveam titlu de proprietate pe ea, terenul (respectiv gradina) nu am putut-o vinde la acea data, succesiunea dupa bunici, facandu-se mai tarziu printr-o tranzactie succesorala. Cumparatorii casei sunt interesati sa cumpere si gradina de la noi (gradina de care se folosesc inca de cand au cumparat casa). Fratele tatalui meu a vandut si el casa cu terenul de pe care aveam acces la acea gradina (servitutea nu era trecuta in acte), iar noii proprietari nu vor sa mai permita trecerea pe proprietatea lor. Pot vinde terenul (gradina) in aceste conditii, urmand ca noii proprietari, care in momentul de fata trec pe la alt vecin, sa-si stabileasca un drept de servitute ulterior? Se poate intabula gradina mostenita fara cale proprie de acces? Cum trebuie procedat in aceasta situatie fara a mai actiona in instanta pentru obtinerea servitutii de trecere? Poate vecinul celalat, care permite accesul de pe proprietatea lui, sa incheie un act la notariat prin care recunoaste acesta servitute, ca mai apoi ea sa fie trecuta in actele de vanzare cumparare? Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Inscriere drept servitute in cf sau cumparare cota parte trsqd trsqd Detin un teren + casa de aproximativ 20 ani. Conform legislatiei in vigoare este un fond dominant, accesul la proprietate facandu-se pe un drum de acces care ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute KaterinaKarenina KaterinaKarenina Buna seara. Am o problema cu un teren extravilan ramas mostenire de la tatal meu,teren care este blocat-adica noul proprietarul care ar trebui sa ne ofere ... (vezi toată discuția)