avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie produs

Buna ziua,

Zilele trecute am comandat un Laptop online de la Altex, in oferta respectiva se mentiona la "specificatii produs" termenul de garantie de 2 ani. Cand am primit produsul acasa pe certificatul de garantie scria doar 1 an. Am luat legatura prin e-mail cu cei de la Relatii Clienti din cadrul companiei si mi-au confirmat ca doar un an am de garantie.

Ma simt nedreptatit in acest caz, ce as putea face sa beneficiez de 2 ani de garantie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:59, 16 Iulie 2013
Toate produsele electronice beneficiaza de garantie de 2 ani chiar daca producatorul ofera numai 12 luni.

Directiva 1999/44/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 25 mai 1999
privind anumite aspecte ale vânzării de bunuri de consum și garanțiile conexe

(17) Întrucât este necesară limitarea perioadei de timp în care vânzătorul este responsabil pentru orice neconformitate existentă la data livrării bunurilor; întrucât statele membre pot prevedea, de asemenea, o perioadă de limitare în care consumatorii își pot exercita drepturile, cu condiția ca această perioadă să nu expire în termen de doi ani de la data livrării; întrucât în cazurile în care, în temeiul legislației interne, momentul în care începe perioada de limitare nu este data livrării bunurilor, durata totală a perioadei de limitare prevăzute de legislația internă nu poate fi mai scurtă de doi ani de la data livrării.
[ link extern ]

Lege nr. 449/2003 actualizata la data de 27/12/2008 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora
Art. 16. - Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
[ link extern ]

In conditiile in care produsul se defecteaza dupa trecerea unui an invocati prevederile legii 449/2003 si ale directivei europene 1999/44/CE.

"Sunt cetatean european si imi cunosc drepturile!" ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare tartareanum tartareanum Buna ziua am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: -in data 01.noiembrie.2010 am achizitionat un telefon mobil cu o perioada de garantie de ... (vezi toată discuția)
Termen garantie produse din piele balint lucia balint lucia Buna seara, am si eu o intrebare. O firma produce si comercializeaza curele din piele, iar ca termen de garantie acorda o perioada de 6 luni.La un control al ... (vezi toată discuția)
Garantie laptop catalin. catalin. Buna seara, Am cumparat anul trecut un laptop ACER dintr-un magazin autorizat pentru care am primit garantie doar 1 an. Este legal termenul de un an sau ... (vezi toată discuția)