avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare Judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare Judiciara

Buna ziua! In data de 30.09.2010 am fost condamnat la 10 luni de puscarie cu suspendare pentru marturie mincinoasa, cu termen de reabilitare de 2 ani si 10 luni la judecatorie , dupa care am facut recurs la tribunal si curtea de apel.
Pe cazierul judiciar scrie: Condamnat la 10 luni inchisoare cu 81-82 C.P pe termen de 2 ani si 10 luni pentru 264/1 C.P Cu 71/1,2 - 64/1 a,b -71/5 C.P Sentinta Penala 1895/P/30.09.2010 a judecatoriei Medgidia. Decizia penala 180/19.05.2011 a tribunalului Constanta . Decizia penala 607/p/24.09.2011

Cand pot face reabilitarea judiciara? la 2 ani si 10 luni de la sentinta judecatoriei? sau la 2 ani si 10 luni recursul facut la curtea de apel?

Multumesc!
Termenul se calculeaza de la data la care hotararea a ramas definitiva, adica de la judecarea caii de atac. Reabilitarea va fi una de drept si nu judecatoreasca .Acest lucru inseamna ca la data la care ia sfarsit termenul de incercare- 2 ani si 10 luni, veti fi reabilitat de drept, daca indepliniti toate conditiile, in sensul de a nu mai fi comis alte infractiuni in termenul de incercare, v-ati achitat obligatiile civile , etc.
Pentru reabilitarea de drept mai trebuie sa fac o cerere la instanta de judecata?
In mod normal nu trebuie facuta nici o cerere dar este posibil sa fiti nevoit sa solicitati instantei sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept daca cei de la politie nu opereaza in cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare judiciara Silviuvox Silviuvox Buna ziua! In data de 30.09.2010 am fost condamnat la 10 luni de puscarie cu suspendare pentru marturie mincinoasa, cu termen de reabilitare de 2 ani si 10 ... (vezi toată discuția)
Formulare cere modificare cazier judiciar alexandra31 alexandra31 Buna seara Imi outeti spune cum se formulează o cerere către unitatea de politie pentru modificare înscrisurilor din cazier? Am fost condamnat la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept Adrian-3G Adrian-3G Buna ziua! In anul 2014 am primit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani de 6 luni si 5 ani termen de incercare, in martie 2019 se implineste termenul si as dorii ... (vezi toată discuția)