Buna ziua.In urma unui proces civil mi s-a majorat cuantumul pensiei de intretinere pt minorul aflat in custodia mamei de la 260 la 500 de lei lunar.Hotararea judecatoreasca s-a emis in 25.06.2013 si stipuleaza obligatia mea de plata a unei pensii de intretinere in cuantum de 500 de lei incepand cu 19.02.2013,data depunerii cerererii in instanta de catre reclamanta.In intervalul dintre aceasta data si prezent eu am achitat lunar cuantumul de 260 de lei stabilit initial.As dori sa stiu cum voi achita diferenta de 240 de lei lunar din februarie si pana in prezent(pt a se ajunge la suma de 500 de lei stabilita de instanta)Voi fi nevoit sa achit totalul acestei sume intr-o singura transa sau am posibilitatea esalonarii acesteia?Trebuie sa fac o cerere in instanta in acest sens?Mentionez ca orice forma de a apela la o eventuala intelegere din partea reclamantei de a plati aceasta diferenta esalonat este exclusa,aceasta fiind animata doar de dorinta de a se razbuna.Ajutor!!! Ce ma sfatuiti sa fac?Va multumesc.
Daca aveti poprire pe salariu pentru pensia de 260 lei, angajatorul este obligast sa faca retinerea cu suma de 500 din momentul in care va primi noua ordonanta de poprire cu suma majorata. Angajatorul va retine si vira lunar suma curenta datorata, respectiv 500 lei, iar pe langa aceasta suma va mai retine si vira si diferenta pana la achitarea sumei restante. Suma retinerilor nu va putea depasi 1/2 din venit.
Daca nu aveti poprire, diferenta o achitati cum va vine mai usor, toata odata sau esalonat ca la poprire.