avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redobandire permis anulat

mia fost anulat permisu pt ucidere din culpa,condamnare cu executare,mai fac scoala din nou?am avut categoria b si c
Pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

(ART. 116 OUG195/2002)

Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Intervenţie moderator

@Rusu1985, vă rog să nu mai deschideţi noi discuţii privind acelaşi subiect.Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi recuperez permisul.? eleclaudel eleclaudel Salut,in urma cu 1 an am avut un accident rutier soldat cu moartea unui pasager... Din ziua aceea,mi-a fost suspendat permisu.. fiind cercetat pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere!help Dervish Dervish Buna Seara, ma intereseaza daca dupa 6 luni de la data ramaneri definitive a unei condamnari cu suspendare la regim circulatie pot sa redobandesc permisu de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat laurentiu_bebe laurentiu_bebe cum redobandesc permis anulat 2015 pentru consumul de alcool [b] (vezi toată discuția)