avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am hotarare definitiva ce stabileste masuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am hotarare definitiva ce stabileste masuri reparatorii fara sa precizeze suma, ce pot sa fac?

pe legea 10,din 2008 am hotarire ce stabileste masuri reparatorii sub forma despagubirilor banesti acordate in conditiile legii speciale, dar care nu specifica suma, ce trebuie sa fac?multumesc!
Cel mai recent răspuns: nante , utilizator 07:07, 20 Iulie 2013
Stimate domnule @nante,

Speța de față este următoarea:

1. există o hotarare definitiva ce stabileste masuri reparatorii fara sa precizeze suma - prin urmare înțeleg că este vorba despre stabilirea calității de persoană îndreptățită la despăgubiri,
2. despăgubirile nu au fost stabilite încă.

Prin urmare, părerea mea este că, mai mult ca sigur, despăgubirile se vor acorda pe procedura instituită de Legea 165.

Lăsând la o parte o analiză a calități Legii 165, în cazul în care aveți o altă opinie, care ar fi aceasta? Mă refer strict la speța de față.

Cu stimă.

Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
andreigrigoriu, moderator
Tot n-ati inteles ce am spus ! Repet : L165 este deficitara pentru motivele invocate de mine, care se refera la principii juridice incalcate cu bunastiinta, adica :
- actioneaza retroactiv pentru dosare inregistrate anterior aparitiei legii
- actionand asupra acestor dosare, intocmite cf.Legii 10, schimba regulile jocului prin insasi modul in care trateaza spetza, diferind total de regulile legii 10.
Vi se pare normal/legal acest fel dea trata o problema juridica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case nationalizate, legea 10/2001 craciun_h craciun_h In urma unui proces intentat in anul 2009, Primariei, laTribunal si apoi la Curtea de apel mi s-a recunoscut dreptul de a primi despagubiri in echivalent ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pe legea 10 URIAS URIAS Buna ziua Am un dosar privind acordarea despagubirilor in baza Legii 10, pe care l-am depus la ANRP.Va rog sa-mi spuneti in ce masura, Ordonanta Guvernului ... (vezi toată discuția)
A.n.r.p. tibif tibif Din 3 mai 2012 am o decizie definitiva si irevocabila referitor la capatul de cerere privind obligarea APRP la desemnarea unui evaluator pentru intocmirea ... (vezi toată discuția)