avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import auto din sua, vama in germania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import auto din sua, vama in germania

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Am un SRL platitor de TVA trimestrial, inscris in ROI.
In luna mai am comandat online un autoturism de la o firma din sua, am primit factura pe mail si am achitat-o prin transfer bancar.
In luna iunie autoturismul a ajuns in Germania, unde s-au efectuat formalitatile vamale de catre o firma din Germania, care mi-a transmis facturi cuprinzand taxe vamale, manipulare, transport.
Deoarece se apropie termenul de depunere a declaratiilor, apelez la ajutorul dvs. pentru intocmirea decontului de tva si a declaratiei 390.
Am intrebat la ANAF si mi s-a spus ca: deoarece bunurile au fost livrate de pe teritoriul Germaniei, operatiunea reprezenta pentru mine o achizitie intracomunitara de bunuri pentru care se aplica regimul de taxare inversa.
Nu inteleg ce suma declar in declaratia 390: doar sumele din facturile primite din Germania sau se adauga si valoarea facturii emise de firma din sua?
Va multumesc tuturor celor care imi pot explica aceasta situatie.

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ASUL28 ASUL28 Buna seara, va rog sa ma ajutati si in aceasta problema: Srl din Romania cu cod valabil VIES, cumpara din Italia de la o societate la fel cu cod valabil VIES, ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare lauraganga lauraganga am primit o factura din germania (achizitie tractor de la furnizor platitor de tva) ,cu tva.Nu a fost comunicat codul fiscal al firmei din romania. cum ... (vezi toată discuția)