avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchiriere casute din lemn in scop turistic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchiriere casute din lemn in scop turistic

Buna ziua!
Detin 20 casute din lemn fiecare cu cate 2 paturi pe un teren propriu.
Doresc sa le inchiriez in scop turistic, sporadic, la sfarsit de saptamana.
Care este modalitatea sau procedura cea mai simpla? Care sunt pasii de urmat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:09, 19 Iulie 2013
Cititi acest articol :
[ link extern ]
Va multumesc... dar eu am mai mult de 5 camere, cum procedez?
"În cazul în care în cursul anului, contribuabilii care desfăşoară activităţi de închiriere de camere în scop turistic situate în locuinţe proprietate personală depăşesc capacitatea de cazare de 5 camere, au obligaţia ca în termen de 15 zile de la producerea evenimentului să depună formularul 220 pentru determinarea venitului în sistem real."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere in regim hotelier amiriana amiriana As dori sa ma informez ce acte trebuie intocmite si care sunt obligatiile fiscale ale unei persoana fizice care doreste sa inchirieze un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)
Inchiriere de camere in scop turistic carmensss carmensss Va rog sa-mi explicati utmatoarea situatie: as vrea sa inchiriez 4 camere in locuinta personala, in scop turistic pe perioada verii. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)