avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere de somaj

buna ,doresc sa stiu cum pot intrerupe somajul pentru ca nu pot ajunge la agentie,si au un orar ce corespunde cu al meu,exista ceva on-line de a face acest serviciu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 19 Iulie 2013
Din Legea
Art. 45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);

b) pe perioada îndeplinirii obligaţiilor militare;

c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;

d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;

e) pe perioada în care este arestat preventiv sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate de până la 12 luni;

f) la data pensionării pentru invaliditate;

g) pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;

h) pe perioada incapacităţii temporare de muncă mai mare de 3 zile datorită accidentelor survenite în perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfecţionare sau, după caz, a altor forme de pregătire profesională, în timpul şi din cauza practicii profesionale;

i) pe perioada acordării plăţilor compensatorii, potrivit legii.

(2) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendării.

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.

(31) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. d), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendării în condiţiile alin. (1) lit. d).

(4) Perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. a) face parte din perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj.

(5) Perioada de suspendare a indemnizaţiei de şomaj pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, prevăzută la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj în situaţia în care nu este îndeplinită obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. e).
eu nu inteleg nimic din toate acele paragrafe ,cum pot anunta intreruperea somajului asta ma intereseaza,
Situatiile expuse sunt cele in care se suspenda plata indemnizatiei pentru somaj. Alte situatii care nu sunt prevazute in textul de lege invocat duc la incetarea platii.

Incercati sa luati legatura cu AJOFM-ul , poate va da ei o solutie la problema dvs.
1. Pentru a raspunde punctual la intrebarea dvs. trebuie sa precizati care este motivul sa solicitati intreruperea (suspendarea) platii indemnizatiei de somaj.

2. - De ce spuneti ca programul dvs. coincide cu programul Agentiei de Somaj?
- Inseamna ca v-ati gasit un loc de munca?
- Daca ati gasit un loc de munca atunci trebuie sa prezentati o copie dupa contractul individual de munca la Agentia de Somaj ca sa va inceteze plata indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj diodora63 diodora63 In momentul acesta am somajul intrerupt pe o perioada de 3 luni, pana in februarie 2010. Doresc sa stiu daca mai pot obtine inca o intrerupere de somaj pe o ... (vezi toată discuția)
Suspendarea - reinceperea dreptului de plata a indemnizatiei de somaj ohm ohm Doresc sa stiu, daca exista conditii de suspendare din proprie initiativa a platii ajutorului de somaj, daca da, care sunt acele conditii, si pentru ce ... (vezi toată discuția)
Somaj titi1985 titi1985 somaj .am o intrebare daca intru in somaj si vreau sa suspend doua luni somaju pot sa fac acest lucru . (vezi toată discuția)