avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Regularizare factura de avans si facturi partiale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Regularizare factura de avans si facturi partiale

Buna ziua,

Am o mica nelamurire legata de regularizarea facturii de avans conform codului fiscal 2013.

Eu am emis o factura de avans si urmeaza sa emit si una sau mai multe facturi partiale dintr-o suma totala, pentru prestari de servicii. Sunt neplatitor de TVA, impozit 3%.

Factura/facturile partiale le emit ca facturi simple fara nicio stornare sau specificatie? Practic sunt niste facturi simple in care specific la denumirea serviciilor prestate: "Partial din contract prestari servicii nr xy din data z" si mai apoi pretul facturii respective?

Iar in factura de regularizare, cea finala, specific suma totala a serviciilor si apoi stornez factura de avans impreuna cu toate facturile partiale?

Inca imi este neclar acest aspect. Facturez de obicei avans si factura finala, dar acum s-a intamplat altfel.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:35, 20 Iulie 2013
Puteti considera si facturile partiale ca fiind tot avans si sa le stornati in factura finala, asa cum ati spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva avans incasat in 2015 WinstonSmith WinstonSmith Cum se storneaza avansurile incasate in 2015 cu TVA 24%, avand in vedere ca marfa se va livra in 2016 cu TVA 20%. Este vorba de un avans de 10% incasat in 2015 ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)
Stornare avans. problematica facturilor de avans. nbck nbck Salutare tuturor, Sunt relativ nou venit in randul intreprinzatorilor si de aceea vreau sa ma lamuriti cu urmatoarea dilema. Am contractat de la o firma o ... (vezi toată discuția)