avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... ascultarea telefoanelor si frauda pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

ascultarea telefoanelor si frauda pe internet

Un prieten este achetat pentru frauda pe internet, in ceea ce priveste licitatiile pe internet, nu au venit sa ii ia calculatorul sa verifice IP-ul daca a accesat vreun site de internet, doar i-au ascultat telefonul si asta mai bine de 2 ani, cum este posibil asa ceva, a fost ceva legat de siguranta nationala? de ce i s-a ascultat telefonul asta nu inteleg. CUm poate fi el acuzat pentru frauda pe internet daca ei nu au probe de genul IP, log-uri , incasari plati, bani care nu se justifica?
Cel mai recent răspuns: mariusms , utilizator 20:07, 22 Aprilie 2005
Acuzarea nu implica neaparat si existenta culpei.
Ascultarea telefonului se poate face legal, pe baza unui mandat, atunci cand se intrevad anumite probe.
Ascultarea ilegala a convorbirilor nu constituie o proba, dar se folosesc pentru obtinerea altor probe.
Asa ca daca pui botu si spui ce si cum le formulezi tu probatoriul pe care o sa-l administreze in instanta.
Tocmai pentru ca nu au avut alte probe au recurs la interceptarea si inregistrarea convorbirilor. Aceste mijloace de proba sunt admise numai cand stabilirea situatiei de fapt si identificarea faptuitorului nu poat fi realizate in baza altor probe
Ascultarea telefoanelor se poate face si pentru alte infractiuni in afara celor care privesc siguranta nationala. Codul de procedura penala enumera cateva infractiuni si apoi spune ca interceptarea se admite si pentru alte infractiuni grave.
Daca ascultarea si inregistrarea a fost ilegala, de aceste probe nu are cum sa se tina seama (durata maxima a inregistrarilor autorizate este de 4 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefoane ascultate + mesaje arken123 arken123 Salutari, as avea si eu o intrebare la care alte persoane de pe alte site-uri n-au reusit sa imi raspunda: in legatura cu telefoanele ascultate. Suntem toti ... (vezi toată discuția)
Ascultarea telefoanelor yarrrns yarrrns Sunt acuzat si amenintat de avocatul sotiei mele ca imi sunt ascultate telefoanele , ba mai mul ca sotia este de acord sa le puna spre ascultare in sala de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)